Van'da Offshore Heyecanı

Bu yıl Van'da ilk kez düzenlenecek olan "Van Denizi Su Sporları Şenlikleri" öncesi offshore yarışlarına katılacak olan sürat tekneleri sahiplerinin de bulunduğu kortej yürüyüşü düzenlendi.

  Dünya Motonotik Federasyonu ( UIM ) ve İstanbul Offshore Kulübü ( IOC ) tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen , 2008 ' den başlayarak Dünya Şampiyonası kategorisine alınan organizasyonun 2010 sezonu 7 . ve 8 . ayak yarışları yarın Van Gölü ' nde başlıyor . Şampiyona 19-20 Haziran 2010 tarihleri arasında devam edecek . Yurtdışından da pilotların katılacağı yarışmalarda 10 tekne mücadele edecek . Yarışlar öncesi su sporları şenliklerin açılışı düzenlenen kortej yürüyüşü ile başlatıldı . Van Valisi , kurum amirleri , offshore tekne sahiplerinin yanı sıra öğrencilerin de katıldığı yürüyüş Van Valiliği önünde Atatürk Anıtı ' na çelenk bırakılmasının ardından tamamlandı .
Burada bir açıklama yapan Van Valisi Münir Karaloğlu , amaçlarının sırtını denize dönen Van halkının yüzünü denize çevirmelerini sağlamak olduğunu aktardı . Vali Karaloğlu , şenliklerde birçok aktivitenin olacağını belirterek , tüm Vanlıları şenlikleri izlemeye devam etti . Vatandaşların ücretsiz olarak şenlik alanına otobüslerle taşınacağını kaydeden Vali Karaloğlu , " Etkinliklerin şenlik havasında geçmesi için herkesi alana bekliyoruz . 4 , 5 kilometre alan olan Akdamar Adası ' ndan Gevaş sahiline kadar yüzme yarışlarımız var . Bunun içerisinden kano , yağlı direk ve ördek yakalama yarışmalarımız var . Edremit ilçemizde 5 gün boyunca sürecek çeşitli aktivite etkinlikler tam bir şenlik havasında olacak . 7 den 77 ' ye kadar bütün vatandaşlarımızın gelip katılabilecekleri bir şenlik olsun istiyoruz . Şenliğimize şehir dışında 300 sporcu ve 100 antrenör olmak üzere toplam 400 misafirimiz katılıyor . Bu da tek başına Van ' ın tanıtımı açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum . Gençlerimiz su sporlarıyla ilgilensin ve Van ' dan su sporlarıyla ilgili Türkiye ' de şampiyonlar çıksın . Türkiye ' yi dünyada ve Avrupa ' da olimpiyatlarda temsil edecek şampiyonlar yetişsin istiyoruz . Şehirdeki bütün potansiyelleri harekete geçirmek istiyoruz . Cumartesi günü akşam 19 . 30 ' da tarihi Van Kale ' sinde ise Aynur Doğan ' ın konseri var . Tüm Vanlılar davetlidir . Şenlik boyunca Beşyol ' dan Edremit Su Sporları Merkezi ' ne vatandaşlarımıza yönelik sürekli servis araçları kalkacaktır . Şenlikleri seyretmeye gelecek vatandaşlarımız Ziraat Bankası Şubesi önünde Edremit Su Sporu Merkezi önüne gelecek . Dönmek istediği zaman tekrar evine dönebilecek " dedi .