Uşak'ta 62 Bin Öğrenci Karne Aldı

Uşak'ta 2009-2010 öğretim eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 62 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Uşak'ta 2009-2010 öğretim eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 62 bin öğrenci karne sevinci yaşadı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne töreninde konuşan Vali Özdemir Çakacak, karnesinde zayıf notları bulunan öğrencilerin velilerine çocuklarına karşı hassas davranmaya davet etti. Vali Çakacak öğrencilerden de tatil boyunca bol bol kitap okumalarını istedi.
Törene, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemalettin Özkan, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemalettin Özkan törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin aldığı karnelerin bir yılın muhasebesi olduğunu söyledi. Karnesinde zayıf notu olan öğrencilerin bunu fırsat bilerek daha fazla çalışması gerektiğini de söyleyen Özkan, anne babalara da çocuklarını yaz boyunca evde eğitim vermeye davet etti. Kemalettin Özkan ayrıca 2009-2010 eğitim öğretim yılında ilköğretimde 40 bin 840, orta öğretimde 16 bin 625 ve okul öncesi eğitimde ise 4 bin 570 olmak üzere 62 bin 35 öğrencinin karne aldığını sözlerine ekledi.
Karnesinde zayıf notu olan öğrencilerin üzülmemesi gerektiğini söyleyen Vali Özdemir Çakacak ise konuşmasında Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu ifade ederek "Güçlü devletin evlatları olan yavrularımızı geleceğe hazırlamak hepimizin görevi, öğrencilerimiz ise güçlü bir devletin evlatları oldukları bilinci ile derslerine çalışmalıdır"dedi.
Eğitim öğretim sezonu boyunca okullara giderek öğrencilerle yakından ilgilendiğini onlara kendilerine birer hedef belirlemeleri konusunda tavsiyelerde bulunduğunu da hatırlatan Çakacak, "İlimizdeki eğitim seviyesi Türkiye ortalamasının üstünde. Bu yıl sık sık okullara giderek öğrencilerimizle bir araya gelmeye çalıştık. Onlara tavsiyelerde bulunduk. Sıkıntılarını dinleyip kendilerine hedef belirlemelerini istedik. Bunlar iş olsun diye yaptığımız ziyaretler değil. Öğrencilerimizi geleceğe güvenle bakmalarına yardımcı olmak ve hedeflerini belirlemeleri için teşvik etmek içindi. Biz hedef belirlemeyi çok önemsiyoruz. Çocuklarımızın şimdiden ne olmak istediklerini bilmelerini ve o hedef doğrultusunda çalışmalarını arzu ediyoruz. Karneler bir yıllık çalışmaların ürünü. Karnelerinde zayıf notu olan öğrencilerimiz üzülecek ama bu hayatın sonu demek değil. Anne babalar da bu konuda daha hassas davranmalı ve karnesinde zayıfı olan çocuklarına yardımcı olmalıdır. Öğrencilerimizin yaz aylarını iyi değerlendirmesin bol bol kitap okumasını istiyoruz"dedi.
Törenin ardından öğrencilere karnelerini Vali Özdemir Çakacak ile protokol üyeleri dağıttı.