Slovenya 2-2 ABD

2010 Dünya Kupası C Grubu'nda Slovenya ile ABD karşı karşıya geldi. ABD karşısında ilk yarıda iki farkı yakalayan Slovenya, ikinci yarıda gelen gollere engel olamadı ve maç 2-2 berabere tamamlandı.

  Zaman zaman tansiyonun yü ; kseldiği ve bol gol pozisyonları ile geç ; en mü ; cadele 2-2 ' lik beraberlikle sona erdi . Karşılaşmada Slovenya ' nın golleri 14 . dakikada Birsa ve 44 . dakikada Ljubijankic ' ten gelirken ABD ' nin ilk golü ; nü ; 49 . dakikada Landon Donovan kaydetti . ABD ' nin ikinci golü ; nü ; ise Amerika Birleşik Devletleri milli takımı teknik direktö ; rü ; Bob Bradley ' in oğlu Michael Bradley ' den geldi . Slovenyalı futbolcular 2-0 ö ; ne geç ; tiği karşılaşmada ü ; stü ; nlü ; ğü ; nü ; koruyamadı ve maç ; sonunda bü ; yü ; k ü ; zü ; ntü ; yaşadı .

Slovenya ' nın 15 . dakikada Birsa ' nın ayağından bulduğu gol turnuvanın en gü ; zel gollerinden olmaya aday bir gol olarak turnuvaya ayrı bir gü ; zellik kattı .

Bu sonucun ardından C Grubu ' nda iki takım da 2 puana yü ; kselerek gruptan ç ; ıkma umutlarını son maç ; a bıraktı .

Ç ; OK GERGİN BAŞLADI!

Karşılaşmada henü ; z 1 . dakika dolmadan iki takım oyuncular kısa sü ; reli bir gerginlik yaşadı . Amerika Birleşik Devletleri oyuncuyu Clint Dempsey hava topu mü ; cadelesinde Slovenyalı rakibi Ljubijankic ' e dirsek attı . Olayların bü ; yü ; meden yatıştığı pozisyonun ardından karşılaşmanın Malili hakemi Koman Coulibaly , Dempsey ' e kart ç ; ıkarmadı ve faul kararı vermekle yetindi .

BIRSA JABULANI ' Yİ TEST ETTİ

Gerginlikle başlayan maç ; daha sonra mü ; cadele gü ; cü ; yü ; ksek bir karşılaşmaya dö ; ndü ; . Karşılaşmanın ilk golü ; maç ; ın 15 . dakikasında geldi . Koren ' in pasında topla buluşan Birsa yaklaşık 25 metreden sol ayağının iç ; i ile mü ; thiş bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gö ; nderdi . ABD kalecisi Tim Howard kaleye gelen bu şut karşısında yerinden kıpırdayamadı .

Ö ; te yandan Birsa , turnuvanın başından bu yana maç ; larda oynanan 2010 Dü ; nya Kupası resmi topu Jabulani ' den şikayet eden futbolculara uzaktan da gol atılabileceğini kanıtladı .

ATAKLAR ABD ' DEN GOL SLOVENYA ' DAN

Ö ; zellikle yedikleri golü ; n ardından Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımı rakip kalede oldukç ; a net pozisyonlar yakaladı . 44 . dakikada ABD ' den Torres yerden ortaladı , arka direkte Donovan ç ; izgi ü ; zerinde topa dokunacakken Brecko araya girdi ve topu ç ; izgiden ç ; ıkardı . Bu pozisyonun devamında Slovenya ' dan Ljubijankic geliştirilen hızlı hü ; cumda topu filelerle buluşturarak skoru 2-0 ' a taşıdı

44 . dakikada Novokovic ' in rakip savunma arası attığı pasta bir anda kaleci Howard ile karşı karşıya kalan Ljubijankic dü ; zgü ; n bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gö ; nderdi . Bu golü ; n ardından ABD soyunma odasına iki farklı yenilgi ile girdi .

DONOVAN FARKINI ORTAYA KOYDU

İlk yarıda ö ; nemli gol pozisyonları bulmasına rağmen gol bulamayan ABD , ikinci yarıya fırtına gibi başladı . Karşılaşmanın 49 . dakikasında Dempsey ' in pasında ceza alanının sol ç ; aprazından topla buluşan Amerika Birleşik Devletleri ' nin en ö ; nemli oyuncusu Donovan , sıfırdan mü ; thiş bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı adeta tavana astı ve farkı bire indirdi .

Bu golü ; n ardından ABD ' li oyuncular bü ; yü ; k bir sevinç ; yaşadı ve en azından bir gol daha bulabilmek iç ; in rakip kaledeki ataklarını yoğunlaştırdı .

ABD MAÇ ; I Ç ; EVİRDİ!

Donovan ' ın golü ; nü ; n ardından ataklarını iyice sıklaştıran ABD takımı , karşılaşmanın son 7 dakikasına girilirken beraberlik golü ; nü ; buldu . 83 . dakikada savunmadan uzun topla ç ; ıktı . Altıdore ceza sahasında hareket halinde olan Bradley ' e indirdi . Bradley ceza sahasına girerken dü ; zgü ; n bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gö ; nderdi .

Ö ; te yandan ABD takımının 86 . dakikada attığı bir gol geç ; erlilik kazanmadı .


91 ' Dedic soldan ortaladı , Novokovic penaltı noktasında vurdu kaleci Howard topa sahip oldu .
90 ' Slovenya ' da Birsa ' nın yerine Dedic oyunda . . .
89 ' Gerç ; ekten ç ; ok tartışılacak bir karar .
88 ' Donovan ortaladı , altı pasta Edu vurdu top ağlara gitti ama Malili hakem golü ; geç ; ersiz saydı! O bö ; lgede ABD ' li oyuncuların Slovenyalı futbolculara faul yaptığı tespit edildi .
82 ' GOOOLLL Bradley
81 ' ABD ' de Onyewu ' nun yerine Gomez oyunda .
80 ' Slovenya tü ; m hatlarıyla kendi yarı sahasına kapandı . ABD , rakip yarı alanda boşluk arıyor .
79 ' ABD ' de Altıdore yaklaşık 30 metreden ç ; ok sert vurdu , meşin yuvarlak kalenin ç ; ok uzağından auta ç ; ıktı .
78 ' Bradley ' in pası ceza alanı ç ; evresinde hareket halinde olan Donovan ' a ama Donovan beklenmedik bir top kaybı yaptı o bö ; lgede .
77 ' Oyunun kontrolü ; bu dakikalarda ABD ' nin elinde . Slovenya kontraataklar ile etkili olmaya ç ; alışıyor .
75 ' Slovenya ' da Ljubijankic ' in yerine Pecnik oyunda .
74 ' ABD ' de Altıdore şu ana kadar rakip ceza yayı ç ; evresinde ç ; ok hareketli .
73 ' Kirim , Cherundolo ' ya orta alanda yaptığı hareket sonrasında sarı kartla cezalandırıldı .
Evde , işte , yolda , tatilde . . . Spor dü ; nyasındaki gelişmelerden mahrum kalmayın . Sporx . com ' un zengin iç ; eriği , Sporx ' in mobil versiyonu olan m . sporx . com adresinden takip edin . Dilediğiniz yerde , dilediğiniz zamanda . . .
72 ' Donovan vurdu savunmadan dö ; ndü ; ! Dö ; nen topa Altıdore vurdu Handanovic ' te kaldı meşin yuvarlak .
66 ' Maç ; ın temposu bu dakikalarda dü ; ştü ; . Tam da Slovenya ' nın istediği gibi bir oyun var şu anda sahada .
62 ' ABD ' nin mü ; thiş baskısı bu dakikalarda bir gol getirebilir . Slovenya ' nın panik futbolu , futbolcuları sü ; rekli hataya zorluyor . Slovenler sakin olmayı başaramadı ikinci yarıda .
61 ' ABD bastırdıkç ; a bastırıyor! Yine Donovan! Donovan soldan ortaladı , Dempsey arka direkte vuramadı kafayı . . .
56 ' ABD bu dakikalarda kanataları iyi kullanmaya başladı . Altıdore ' den bir ç ; alım Suler ' e . . . Altıdore kesti penaltı noktasına Donovan ' dan ö ; nce Jokic vurdu kafayı ve tehlikeyi uzaklaştırdı .
55 ' Slovenya soldan geliyor! Kirim ' in pası Brecko ' ya . . . Berecko kaldırdı kafasını baktı ceza sahasına! Brecko direkt kaleye vurdu , ç ; ok kö ; tü ; ç ; ok!
54 ' Slovenya bu atışı paslaşarak kullandı . Novokovic ' in pası Koren ' e . . . Koren gelişine sert vurdu ama farklı şekilde auta ç ; ıktı meşin yuvarlak .
53 ' Tempo iyiden iyiye arttı! Bu kez Slovenya sol taraftan kö ; şe vuruşu kullanacak . Bü ; yü ; k bir heyecan var .
48 ' GOOOLLL Donovan
47 ' Bir oyuncu değişikliği daha ABD ' den . . . Edu , Torres ' in yerine sahada .
47 ' ABD ' de Feilhabar , Findley ' in yerine sahada olacak .
46 ' Karşılaşmanın ikinci yarısı Slovenya ' nın vuruşuyla başladı .

SLOVENYA 2-0 ABD İLK YARI SONA ERDİ

45 ' Karşılaşmanın ilk yarısına iki dakikalık bir uzatma geldi .
43 ' GOOOLLL Ljubijankic
42 ' ABD , maç ; ın başından beri Slovenya kalesinde yakalayamadığı pozisyonları duran top organizasyonları ile yakaladı . İlerleyen dakikalarda bu tü ; rden pozisyonlar ile sık sık karşılaşacağız .
41 ' Torres bu kez kö ; şe bayrağında! Torres ortaladı , Dempsey vurdu kafayı aut!
34 ' Slovenya maç ; ın temposunu istediği gibi ayarlıyor bu dakikalarda .
33 ' Birsa uzaktan vurdu savunmadan dö ; nen top , taç ; a ç ; ıktı . Slovenya atak organizasyonu başarısız . . .
32 ' Slovenya rakip yarı alanın ileri metrelerinden serbest vuruş kullanacak .
26 ' ABD ' deki en bü ; yü ; k sıkıntı organize olamaması! Slovenya ' nın şu kadar sahayı iyi parsellemesi , ABD ' nin işini daha da zorlaştırdı .
21 ' Karşılaşma bu şekilde sonuç ; lanması halinde Slovenya , Dü ; nya Kupası ' nda bir ü ; st tura yü ; kselmeyi garantileyecek .
20 ' Slovenya bu dakikalarda orta alanda basit top kayıpları yapıyor . Torres ' in pası Donovan ' a . Donovan , Findley ' e uzun bir yolladı ama son anda Slovenya savunması ayak koydu .
19 ' Karşılaşma oldukç ; a tempolu geç ; iyor . Futbolseverler mü ; cadele gü ; cü ; yü ; ksek , pozisyonu bol ve heyecanı zaman zaman artan bir maç ; seyrediyor .
18 ' ABD kalan dakiklarda daha fazla risk almak zorunda . Slovenya ' nın hızlı hü ; cumlarda kullanabileceği oldukç ; a yetenekli oyuncuları var .
17 ' ABD , Donovan ile duran top organizasyonu gerç ; ekleştirdi ama bu dakikada Slovenya kalecisi Handanovic iki direk arasında devleşti .
15 ' Koren ' in pasında topla buluşan Birsa yaklaşık 25 metreden mü ; thiş bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gö ; nderdi .
14 ' GOOOLLL Birsa
14 ' Yine kanattan geliyor Slovenya! Bu kez sağ taraf . . . Birsa ' nın sağdan ortasında Novokovic ' ten ö ; nce Onyewu son anda ayak koydu .
13 ' Bu dakikalarda Slovenya , ABD ' ye gö ; re ç ; ok daha hareketli ve istekli .
13 ' Bu dakikalarda Slovenya , ABD ' ye gö ; re ç ; ok daha hareketli ve istekli .
12 ' İşte o pozisyonlarda biri . . . Slovenya sol taraftan Koren ile geldi . . . Koren yerden penaltı noktasına kesti ama Novokovic dü ; zgü ; n bir vuruş yapamadı . Slovenya , Novokovic ile yü ; zde yü ; z bir gol pozisyonundan yararlanamadı .
11 ' Slovenya ' nın rakip yarı alanda presi var! ABD ç ; ıkamıyor kendi yarı sahasından ve basit top kayıpları dikkat ç ; ekiyor .
10 ' Kontrollü ; futbol tempoyu zaman zaman dü ; şü ; rü ; yor . İki takım da atak organizasyonları kanatlardan geliştirmek iç ; in ç ; aba harcıyor .
9 ' İşte o an! Birsa penaltı noktasına kesti , Ljubijankic vurdu kafayı meşin yuvarlak ü ; stten auta ç ; ıktı .
8 ' Slovenya şimdi ceza sahasının sol ç ; aprazından serbest vuruş kullanacak .
7 ' Maç ; ın ilk dakikalarında orta sahada topa sahip olmak iç ; in bü ; yü ; k bir mü ; cadele var .
6 ' Donovan ö ; n direğe ortaladı Demerit vurdu ama aut!
3 ' Gerç ; ekten maç ; ı belki de en ilginç ; pozisyonu olacak . Hakem Koman Coulibaly , Dempsey ' i attığı dirsek sonucunda uyarmadı bile . Slovenyalı futbolcuların bü ; yü ; k bir itirazı var .
2 ' Karşılaşmanın henü ; z maç ; ı , tansiyon yü ; kseldi! Dempsey ' in Ljubijankic dirseği var o orta sahada . . . Malili hakem pozisyonu es geç ; ti , kart yok!
1 ' Karşılaşma ABD ' nin vuruşuyla başladı . İki takıma da başarılar .

Johannesburg ' daki 61 bin seyirci kapasiteli Ellis Park Stadı ' nda oynanacak karşılaşmayı , Malili hakem Koman Coulibaly ile yardımcıları Faslı Rıdvan Aşık ve Angolalı Manuel Candido yö ; netecek .

MAÇ ; I CANLI İZLEMEK İÇ ; İN TIKLAYINIZ

Slovenya

1 . Handanovic
2 . Brecko
4 . Suler
5 . Cesar
13 . Jokic
17 . Kirim
18 . Radosavljevic
8 . Koren
9 . Ljubijankic
10 . Birsa
11 . Novokovic


ABD

1 . Howard
3 . Bocanegra
4 . Bradley
5 . Onyewu
6 . Cherundolo
8 . Dempsey
15 . Demerit
16 . Torres
10 . Donovan
17 . Altıdore
20 . Findley