Rusların Davos'u başladı

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen 14'üncü "Uluslararası Ekonomi Forumu" başladı. Türkiye'den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'

  Rusya ' nın St . Petersburg kentinde düzenlenen 14 ' üncü " Uluslararası Ekonomi Forumu " başladı . Türkiye ' den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ' ın katıldığı Rusya ' nın , Davos ' a alternatif olarak düzenlediği St . Petersburg Uluslarası Ekonomi Forumu ' nun resmi açılışına Devlet Başkanı Dmitri Medvedev de katıldı .

Rusya ' nın modernleşme planlarıyla , küresel ekonomik konuların ele alındığı forumun açılış konuşmasını Medvedev yaptı . Medvedev konuşmasında , dünya ekonomisinin küresel mali krizden çıkmaya başladığını kaydetti . Medvedev , " Her halde biz krizden çıkma noktasında bulunuyoruz . Krizin sonu veya ortası olduğunu finans uzmanları incelesin . " ifadesini kullandı .

Rus lider , ekonomik gelişme için kolay şartlarda yatırım sağlanmasının öncelikli amaçları olduğunu belirtti . Rusya ' da enflasyon oranlarını düşürmeyi başardıklarını da sözlerine ekleyen Medvedev , törenden önce Amerikalı girişimcilerle bir araya gelerek Rusya ' da potansiyel projeler üzerine görüşmeler yaptı .

Aralarında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan , Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov , Slovenya Başbakanı Borut Pahor , Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa , Wall Street Journal Genel Yayın Yönetmeni Robert Thomson , işadamı Craig Barrett ve ekonomist Stanley Fischer ' in da bulunduğu forumda , Türkiye ' yi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız temsil ediyor .

14 . St . Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu ( SPIEF - 2010 ) , bugün Rusya federasyonu ile AB arasında ki ekonomik ilişkilerin sağlanması amacı ile çalışmalarına başladı .

St . Petersburg Forumu 19 Haziran ' a kadar Baltık denizi sahilinde bulunan " Leningrad Expo Center " da yapılacak . Forumda dünya ülke liderleri , bakanlar ile dünya iş ve banka çevrelerinin üst düzey yöneticileri iştirak ediyor .

St . Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu 1997 yılından bu yana yapılıyor .