Orta Vadeli Plan güncellenecek!

Mali Kural'ı Komisyon'dan geçiren hükümet, Orta Vadeli Plan'ı güncellemeyi gündemine aldı.

 

Mali Kural ' ı Komisyon ' dan geçiren hükümet , Orta Vadeli Plan ' ı güncellemeyi gündemine aldı .

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , Orta Vadeli Plan ' ın güncelleneceğini açıkladı . Mali Kural Kanun Tasarısı , TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi . Tasarı , maliye politikasının kural bazlı yürütülmesini öngörüyor . ' ' Mali Kural ' ' düzenlemesiyle ' ' ekonomide güven ve istikrarı güçlendirmek , mali disiplin anlayışını kalıcılaştırmak , ekonomi politikalarına uzun vadeli perspektif getirerek mevduat ve kredi vadelerinin uzamasını sağlamak , kamunun uzun vadede finansman ihtiyacını netleştirerek özel sektörün daha uzun vadeli ve daha düşük maliyetle kaynaklara ulaşmasını sağlamak ' ' amaçlanıyor .

Babacan , Mali Kural ' ın bir kez uygulanmaya başlanması halinde hükümetlerin artık bundan vazgeçmesinin mümkün olmadığını söyledi . Babacan , Mali Kural için toplumsal mutabakat olduğunu da ekledi .

Babacan açıklamasında şunları söyledi : " Mali kural yürürlükte artık gündemimizde Orta Vadeli Plan ' nın güçlenmesi var . Mali Kural ile birlikte ekonomide güçlenme bekliyoruz . Mali Kural uzun vadeli kredi alınmasının önünü açacaktır . 2011-2012-2013 ekonomik hedefleri Mali Kural ile uyumlu olacak . "

Babacan , belediyelerin borçlarıyla ilgili soru işaretlerini de yanıtladı . Babacan , " Belediyelerin ve KİT ' lerin borçları silinmeyecek " dedi .



Akşam