Ordu'da Öğrencilerin Karne Heyecanı

Ordu'da 2009-2010 eğitim-öğretim yılının tamamlanması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karne dağıtım töreni düzenlendi.

  Merkez Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene , Ordu Valisi Orhan Düzgün , Vali Yardımcısı İsmail Küreci , Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai Akarsu , şube müdürleri , öğretmenler , öğrenciler ve veliler katıldı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başlayan törende Okul Müdürü Bayram Avcı bir konuşma yaptı . Bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna geldiklerini ifade eden Avcı , yüksek tempo ile çalışan öğretmen ve öğrencilerin güzel bir tatili hak ettiğini söyledi . Eğitim öğretim yılı içerisinde imkan ve fırsatları en iyi şekilde değerlendirdiklerine inandıklarını ifade eden Avcı , " Öğretmenlerimiz , geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi en başarılı şekilde eğitmek için büyük uğraşlar verdiler . Velilerimizde okulla sürekli diyalog halinde irtibatı hiç kesmediler . Bu eğitim öğretim yılında tüm imkan ve fırsatları en iyi şekilde değerlendirdiğimize inanıyoruz . Okulun ilk döneminde büyük eksikliklerle başlamıştık . Bizi tedirgin edici bazı olaylar oldu ancak üstesinden gelmeyi bildik . Telafi edici ve yetiştirme eğitimlerimizle eksiklerimizi tamamladık " diye konuştu .
Daha sonra konuşma yapan Ordu Valisi Orhan Düzgün de , il genelinde yaklaşık 150 bin öğrencinin tatile girmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi . Yorucu bir maratonun ardından öğretmen ve öğrencilerin tatile ihtiyacı olduğu ifade eden Vali Düzgün , " Öğretmen ve öğrencilerimiz güzel bir tatili hak ettiler . Ancak tatil boyunca da yapmaları gereken şeyler var . Özellikle Gençlik Spor İl Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında yaz okulları var . Öğrencilerimiz bu etkinliklere katılmalıdır . Ordu bu açıdan son derece zengin bir şehir . Öğrencilimizin bu imkanı kullanmaları gerekiyor " şeklinde konuştu .
Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu . Gösterilerin tamamlanmasının sonra başarılı öğrencilere Ordu Valisi Orhan Düzgün tarafından hediyeler verildi . Törenin sonunda öğretmenler , öğrencilere karnelerini dağıttı .