Mesut Özil'e 'Alman Messi'si Benzetmesi Berlin

Alman basını, Alman Milli Takımı'nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'e övgü yağdırdı.

  Alman basını , Alman Milli Takımı ' nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil ' e övgü yağdırdı .
Die Welt ve Berliner Morgenpost gazeteleri ' Alman Messi ' si için olgunluk sınavı ' başlığıyla yayımladıkları ortak haberde , Özil ' in tek zayıf yanının , şu ana kadar gol atamaması olduğu belirtilerek , ' Oyunun geri kalan kısmı o kadar mükemmeldi ki Dünya Kupası ' nda hakkında en fazla konuşulan oyuncu oldu ' denildi .
Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ' ün bile , takımın şımarmaması gerektiğini ifade etmesine rağmen Mesut hakkında , ' Ölümcül topları çok rahatlıkla değerlendirebilmesi yüksek kalitesini gösteriyor ' şeklinde konuştuğu hatırlatılan haberde , İngiltere Milli Takımı ' nın defans oyuncusu Jamie Carragher ' in de ' Özil harikaydı . Topa daha ilk dokunuşlarında mükemmel bir sol ayağı olduğu görülüyordu . Forvetlerin arkasında tüm takımı bir arada tutuyor ' diye görüş belirttiği vurgulandı .
Almanya Genç Milli Takımı Teknik Direktörü Horst Hrubesch ' in de Mesut ' u , dünya çapında tanınan Arjantinli oyuncu Messi ' ye benzeterek , ' Alman Messi ' si ' tanımlamasında bulunduğu ifade edilen haberde , bu nedenle Almanya ' nın bugün oynayacağı Sırbistan maçında Mesut ' un sıkı bir markaja alınmasının beklendiği kaydedildi . Haberde , Alman Milli Takımı ' nın Avustralya karşısında oynadığı ilk maçtan sonra Mesut ' un piyasa değerinin de arttığına işaret edildi .
İnternet üzerinden futbolda transfer miktarları belirleyen ' www . transfer-markt . de ' adresindeki internet sayfasında da Mesut ' un değerinin 20 milyon avrodan 30 milyon avroya kadar bile artırılmasının düşünüldüğüne dikkat çekilen haberde , Werder Bremen ' in , Mesut ile 2011 yılına kadar olan sözleşmesini uzatmak için bir an önce girişimlerde bulunması gerektiği yazıldı . Haberde , Mesut ' un danışmanı Reza Fazeli ' nin , Werder Bremen yönetimi ile yaptığı ilk görüşmede , sözleşme görüşmelerinin Dünya Kupası ' ndan sonraya bırakılması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi .

-AYAKKABISININ İÇİNDE TEBRİK ÇİPİ VAR-

Haberde ayrıca , Mesut ' un , Dünya Kupası öncesinde çok sayıda arkadaşından elektronik posta yoluyla aldığı mesajları bir çipe kaydettiği ve bu çipi entegre ettiği futbol ayakkabısını bugünkü Sırbistan maçında da kullanacağı anlatıldı .
Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi de , ' Sessiz lider ' başlığı altında Mesut ile yapılan röportaja yer verdi .
Takım arkadaşlarıyla yaptığı her şeyden büyük zevk aldığını belirten Mesut , hayranlık duyduğunu ifade ettiği eski Fransa Milli Takımı oyuncusu Zidane gibi sakin olup olmadığına ilişkin soruya , ' Öyle sanıyorum . Topu almadan önce , topla ne yapacağımı düşünüyorum ' şeklinde yanıt verdi .

18 . 06 . 2010 10 : 55 : 12