Maradona hesap kapattı

Nijerya karşısında hayalleri yıkan Messi nihayet şovunu yaptı, kaleleri şaşıran Park'ın golünden sonra Higuain, dünya kupalarının 48. hat-trickine imza attı. Asya ekibinin şeref sayısı Chun Yong Lee'den geldi

 

Nijerya karşısında hayalleri yıkan Messi nihayet şovunu yaptı , kaleleri şaşıran Park ' ın golünden sonra Higuain , dünya kupalarının 48 . hat-trickine imza attı . Asya ekibinin şeref sayısı Chun Yong Lee ' den geldi

1986 Meksika ' da Arjantin ile Güney Kore grup maçlarında karşı karşıya geldi . Maradona , Jorge Valdano ( 2 ) ve Oscar Ruggeri ' nin gollerine asist yaparken , Arjantin maçı 3-1 kazandı . Bu maçta Maradona ' yı marke etmekle görevli futbolcu Jung-Moo Huh ' tu . Huh , Maradona ' yı durdurmak için tekme attı , çelme taktı ve sadece sarı kartla maçı bitirdi . İki futbolcu 24 yıl aradan sonra bu kez teknik direktör olarak karşı karşıya geldi . Maradona , Huh ' un attığı tekmelerin intikamını Güney Afrika ' da aldı . Bu kez Maradona ' nın görevine Messi soyundu . 17 . dakikada Messi ' nin ortasında Park topu kendi ağlarına görderdi . Arjantin 34 . dakikada Di Maria ' nın ortasına kafa vuran Higuain ile farkı ikiye çıkarmıştı ki ilk yarının son anlarında Demichelis ' in hatasını affetmeyen Lee , Arjantin ' i soyunma odasına tedirgin gönderdi : 2-1 . Khun ' un 58 ' de beraberlik fırsatını harcamasının ardından 76 . dakika Messi şovu izledik . Yıldız futbolcunun ilk şutu kaleciden , ikincisi ise direkten döndü . Fırsatı affetmeyen Higuain , Maradona ' ya rahat bir nefes aldırdı : 3-1 . Messi ile 80 ' de başlayan atakta Agüero nefis bir asist yaptı . Higuain de güzel futbolunu hat-trickle süsledi : 4-1 . Son maçını zayıf Yunanistan ile oynayacak olan Arjantin artık son 16 ' daki rakibini beklemeye başladı .

Özür dilerim Platini
Maradona , Platini için önceki gün ' Onunla daima mesafeli bir ilişkim olmuştur . Sadece karşılaştığımız zaman selamlaşırız . Fransızların nasıl olduklarını bilirsiniz . Platini de bir Fransız olduğu için kendisinin dünyanın geri kalanından çok daha değerli olduğunu düşünüyor . Ona asla değer vermedim ve bundan sonra da vermeyeceğim ' dedi . Arjantinli efsane dün de ' Platini bana mektup gönderip teknik direktörlüğüm ile ilgili bir şey demediğini söyledi . Ondan özür dilerim ' dedi .

Acımasız oynadık
Maradona , Güney Kore karşısındaki futbollarını ' Acımasız ' olarak tarif etti . Basın toplantısında futbolcularını çok fazla şımarttığı eleştirisi yapılıp , ' Teknik direktörlükte ne kadar geliştiniz ' sorusu ile karşılaşan Maradona , ' Ne kadar geliştiğimi bilmiyorum . Eğer bir teknik direktör olarak gelişeceksem bu futbolcularımın sayesinde olacak . Büyük bir teknik direktör olabilirsiniz ama eğer futbolcularınızı arkadan tekmelerseniz en kötü teknik direktör siz olursunuz ' diye konuştu .




Akşam