Kırıkkale'de 56 Bin 843 Öğrenci Karne Aldı

2009-2010 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Kırıkkale'de 56 bin 843 öğrenci karne aldı.

Kırıkkale'de 56 Bin 843 Öğrenci Karne Aldı
  Battal Gazi İlköğretim Okulu ' nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve protokol üyeleri , öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu . İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker , 3 bin 146 öğretmenin görev yaptığı Kırıkkale ' de 56 bin 843 öğrencinin karne aldığını söyledi . Törende öğrencilere seslenen Peker , " Sevgili öğrenciler sizlerin Atatürk ilke ve inkılapları ışığı altında vatan , millet sevgisi ile dolu , cumhuriyeti yaşatmayı ve yükseltmeyi göreviniz bilerek çok
çalıştığınızı biliyorum . Bu eğitim-öğretim yılında da çok çalışarak bir üst sınıfa geçmeyi hak ettiniz . Bazılarınızın notları düşük olabilir . Bu tatil sürecinin eksik yönlerinizi değerlendirmek için çok önemli bir fırsat olduğunu unutmayınız " dedi .
Peker ' in konuşmasının ardından okul birincisi Şeymanur Cellek ' e , okul ikincisi Esmanur Peköz ' e ve okul üçüncüsü Melike Erdoğan ' a Vali Yusuf Güner tarafından hediyeler verildi . Törende velilere seslenen Vali Güner ise , " Anadolu ' da bir söz vardır , ' oyunda amaç ütmektir ' diye . Eğitimde amaçta hem faydalı bireyler olmak hem de hedeflere sahip olarak o hedefleri gerçekleştirmektir " diye konuştu .
Tören çeşitli gösteriler , ' Mavi Gök Yeşil Yaprak ' projesi kapsamında okullarını en iyi şekilde temsil eden okul müdürlerine plaket , hediye ve bayrakların verilmesinin ardından karne dağıtımı ile sona erdi .