Diyarbakır'da Karne Sevinci

Diyarbakır'da ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2009-2010 eğitim- öğretim sezonunun sona ermesiyle karne sevinci yaşandı

  Diyarbakır ' da ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2009-2010 eğitim- öğretim sezonunun sona ermesiyle karne sevinci yaşandı . Yenişehir İlköğretim Okulu ' nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Mustafa Toprak , bazı okullarda ana bilgisayarlara girilerek karne notlarının düzeltildiği iddiaları üzerine geniş kapsamlı soruşturma başlatıldığını söyledi .
Yenişehir İlköğretim Okulu ' nda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Mustafa Toprak , Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur , Yenişehir Kaymakamı Adem Arslan , Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrezak Tekin ile çok sayıda davetli katıldı . Törene katılan Vali Toprak , bazı okullarda ana bilgisayarlara girilerek karne notlarının düzeltildiği iddialarıyla ilgili olarak , " Geniş kapsamlı bir soruşturma açmış bulunuyoruz . Şu anda fazla konuşmaya gerek yok . Elbette böyle bir haber
çıktığında , bu olaylar olduğunda biz hemen harekete geçiyoruz . Soruşturma başlatıyoruz ama bunlar yanlış şeyler . Biz çocuklarımızı iyi bir şekilde yönlendirmeliyiz . Onlara en iyi kazanımın alın teri ile yapılmış bir kazanım olduğunu anlatmalıyız . Bu konuda da soruşturma yapılacak . Bir problem varsa gereği yapılıyor . Elbetteki yanlış bir iş varsa soruşturması yapılacaktır . Sonucuna göre hareket edilecektir . Şu anda söyleyebileceğim bundan ibarettir " dedi .
Vali Toprak , anne ve babalara seslenerek , " Çocuklarınızın aldığı zayıf veya karnesindeki düşük not nedeniyle asla ve asla kızmayalım . Psikolojilerini sıkıntıya sokmayalım . Çünkü çocukların da kaldırabileceği psikolojik bir yapı var . O karnedeki zayıf nedeniyle olumsuzluk ve düşük nottan dolayı ailevi çevrenin eksikliği olup olmadığından yaklaşalım onlara . Şevklerini kırmayalım . Başarıyı yakalamak sadece çocukla olmuyor " diye konuştu .
Diyarbakır nüfusunun yüzde 44 ' ünün 18 yaş altı gençlerden oluştuğunu belirten Vali Toprak , eğitim seviyesinin daha da yükseltilmesi için herkesin katkı sunması gerektiğini söyledi . Toprak , konuşmasını şöyle sürdürdü :
" Okullara baktığımızda genel olarak hedef belirlemişiz . Bu hedef noktasına ulaşmak için hızlı çalışıyoruz . Bu eğitim ve öğretim yılının iyi bir şekilde sonuçlandığını söyleyebiliriz . Önceki yıllarda öğrenciler açısından rakam değerleri iyi değildi . El birliği ve gayret içerisinde okulların fiziki mekanlarını geliştirerek , yeni binalar yaparak , derslik başına düşen öğrenci sayısını 30 ' a düşürmek adına elbirliğiyle gayretlerimizi sürdürüyoruz . Bunun için eğitimseverlerimizi , gönüllü işadamlarımızı
Diyarbakır ' a ek derslik yaptırmaya davet ediyorum . Çünkü burada çok ihtiyacımız var . Yer yer sınıf mevcudu 50-55 ve 60 ' a çıkabiliyor . Devletimizin imkanlarını , Özel İdare ve hayırseverlerimizin desteklerini alarak bu olumlu noktalara gelmek istiyoruz . "
Çocuklarla birebir yakından ilgilenen Vali Toprak , karnelerini dağıttığı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi .