Cihan Haber Ajansı Ön Gündemi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk kez Ankara'ya gelecek. Eroğlu'nu Esenboğa Havaalanı'nda Dışişleri ve Köşk yet

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk kez Ankara'ya gelecek. Eroğlu'nu Esenboğa Havaalanı'nda Dışişleri ve Köşk yetkilileri karşılayacak. Eroğlu'na, Çankaya Köşkü'nde Karşılama töreni düzenlenecek. Karşılama töreninin ardından Eroğlu ve Gül baş başa görüşecek. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanları ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Eroğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile de görüşmesi bekleniyor.

İlk ve orta öğretimde okuyan öğrenciler karnelerini alıyor. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Abidinpaşa 29 Ekim İlköğretim Okulu'nda 'Karne Dağıtım Töreni'ne katılacak. (10.00)

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal Yenimahalle'de Polis Koleji 60. Dönem Mezuniyet Töreni'ne katılacak. (10.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Türkiye Büyükelçileri ile birlikte resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara Esenboğa Havalanı'ndan Van'a hareket edecek. (22.30)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Edirne'de sırasıyla Türkiye-Yunanistan 1. Bölgesel İş Formuna katılacak, canlı hayvan borsasını gezecek, Valiligi ziyaret edecek ve Sultan 2. Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesini gezecek (10.00 - 11.30 - 14.00 - 14.45)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Batıkent Kültür Merkezi ve Ticari Alanının Temel Atma törenine katılacak. (19.00)

DSP Genel Başkanı Masum Türker DSP Genel Merkezi'nde Yeni Parti Genel Başkanvekili Ruşen Özmen ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (11.00)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, İzmir'de CHP İzmir İl Başkanlığı, Büyükşehir belediye başkanını ziyaret edecek. Oran, "Küresel Krizin Dünya ve Türkiye Üzerindeki Ekonomik Algısı" konulu panele de katılacak. (10.30 -17.00)

TUSKON'un davetlisi olarak Türkiye'ye gelen yabancı yatırımcılardan 150'si, Kuzey Doğu Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen,'Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması- 1'na katılmak üzere Erzurum'a gelecek.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin 6 yabancı ülkeden 110 iş adamı ve bölgenin ileri gelen 700 işadamının katılacağı Dış Ticaret Zirvesi'nin 3.sünü yapacak. (08.30)

Kapatılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruk atan İsmail Çelik ile U.K.'nın Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşması yapılacak.

BDP İzmir İl Başkanlığı'nda İzmir'de ele geçirilen 50 kilogram bombayla ilgili tutuklanan Buca İlçe Başkanı Aslan Kızıl ile ilgili basın açıklaması yapılacak. (12.30)

Fuhuş operasyonu 2. dalga operasyonu kapsamında gözaltına alınan 22 kişi mahkemeye çıkartılacak.

Ankaragücü, Turgut Doğan Şahin ile Saray Spor Tesisleri'nde sözleşme imzalayacak. (11.00)

Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün organize edeceği Yaz Spor Oukulu tanıtım toplantısı yapılacak. (10.00)

Beşiktaş'ın yeni transferi Portekizli Ricardo Quaresma, İstanbul'a gelecek. (15.00)

2010 Dünya Kupası'nda gruplarda ikinci maçlara C Grubu'nda Slovenya – ABD ve İngiltere-Cezayir, D Grubu'nda ise Almanya-Sırbistan karşılaşmalarıyla devam edilecek. (17.00 -21.30 - 14.30)

Profesyonel lig takımlarının transfer çalışmaları takip ediliyor.