Çetin Doğan:

Tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Cezaevi'nden tahliye edilen emekli Orgeneral Çetin Doğan, Balyoz darbe planı iddialarının düzmece olduğunu ve adaletin yerini bulduğunu söyledi

  Tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Cezaevi ' nden tahliye edilen emekli Orgeneral Çetin Doğan , Balyoz darbe planı iddialarının düzmece olduğunu ve adaletin yerini bulduğunu söyledi . Doğan , bugün Ergenekon soruşturması kapsamında tahliye edilen eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner için de kendi tahliyesi kadar sevindiğini belirtti .
Balyoz soruşturması kapsamında yargılanan emekli Orgeneral Çetin Doğan , emekli Korgeneral Engin Alan , emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve Korgeneral Yurdaer Olcan ile birlikte 14 kişi tahliye edildi . Tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Cezaevi ' nden çıkarken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan emekli Orgeneral Doğan , Balyoz darbe planı iddialarının düzmece olduğunu ve adaletin yerini bulduğunu söyledi . Doğan , bugün Ergenekon soruşturması kapsamında tahliye edilen eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan
Cihaner için de kendi tahliyesi kadar sevindiğini belirtti .
İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Yılmaz Alp , yapılan itirazlar üzerine Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Tümamiral Ali Semih Çetin , Korgeneral Yurdaer Olcan , Tümgeneraller İhsan Balabanlı , Bekir Memiş ve Abdullah Dalay , eski 1 . Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan , emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa , emekli Korgeneral Engin Alan , emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri , Yarbay Ali Rıza Sözen , Albaylar Hanifi Yıldırım , Yüksel Gürcan , Mustafa Önsel ve Bülent Tunçay ' ın
tahliyesine karar verdi .
İkinci kez Silivri Kapalı Cezaevi ' nden tahliye edilen eski Birinci Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan cezaevinden ayrıldığı sırada kendisini bekleyen basın ordusunun sorularını cevapladı . Balyoz Darbe planı iddialarının tertip olduğunu savunan Doğan , " Balyoz davası daha önceden de dediğim gibi birilerinin kafasına düşecek demiştim . Yani bunun sonu yok . Ama gerçekler yavaş yavaş anlaşılıyor . Beni yalnız bırakmadığı için kamuoyuna teşekkür ediyorum " dedi . Adaletin yerini bulacağına inandığını ifade
eden Doğan , " Ancak adalet biraz da bizi delip geçiyor . Sağlığımız kötüleşiyor . Kalbimize stent takıyorlar . Bu ülke için bizler feda olalım . Yeter ki her şey yoluna girsin . Türkiye ' nin aydınlık geleceğine inanıyorum . Yarın Maçka parkında Ergenekon ' dan tutuklu bulunan arkadaşlarım için organize edilen toplantıya ben de katılacağım . Orada sizlerle daha fazla konuşacağım " diye konuştu .

" BU DAVANIN SONU , BU DAVAYI TERTİPLEYENLER İÇERİ GİRDİĞİ ZAMAN BİTECEK "
Balyoz iddiasını ortaya atan Taraf Gazetesi ' yle görüşmeyi talep ettiklerini anlatan Doğan , " Bu davanın sonu , bu davayı tertipleyenler içeri girdiği zaman bitecek . Bizim buradan çıkmamız önemli değil " ifadelerini kullandı .
Darbe planı yapıldığı iddia edilen seminerin gizli olmadığını ileri süren Doğan , " Konuşmalar emrimle kayıt altına alındı . Bu konuşmalardan birkaç kopya yapıp çoğaltıyorlar . Ortada ne imza var . Ne de belge . Hiçbir delil olmadan insanları cezaevine atıyorlar . Kaçma tehlikesi olmayan insanları içeri atıyorsunuz . Ben hapisten çıktığım gün televizyonların başına geçtim . Suçlu olsaydım , kaçar giderdim . Benim Avrupa ' da gidemeyeceğim ülke yok . Bütün ülkelere vizem var . Amerika ' da kızım var . Ancak ben gitmedim .
Çünkü suçsuzum " dedi .
Kendi suçsuzluğunu ispat etmek istediğini belirten Doğan , " Bize gerekli belgeleri verdikleri takdirde ipin ucunu bulmak da bizim boynumuzun borcu olsun . Adalet yerini buluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz . Davanın sonunda halkımız da gerçekleri anlayacaktır . Bizim derdimiz adaletin hakim olması " şeklinde konuştu .
Cezaevinde bulunduğunuz sürede eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile bir polemik yaşamıştınız . Kırgın mısınız? sorusuna Doğan şu şekilde cevap verdi : " Ben kimseye kırgın olamam . Ben , bana karşı olanlara da kırgın olamam . Ben ulusuma ihanet edenlere kırgınım . Ben tertip içinde olanlara , gerçekleri bilip de söylemeyenlere kırgınım " şeklinde yanıt verdi . " Özkök gerçekleri biliyor muydu? " sorusuna ise Doğan , " Özkök zamanın Genelkurmay Başkanıydı . Zamanın kara kuvvetleri komutanı ve Özkök son dakikada bu
seminere katılmaktan vazgeçti . Bu seminere kendileri de katılacaktı . Hilmi Özkök ve dönemin kara kuvvetleri komutanı Ankara ' da çıkan meşhur tezkere ve Amerikalılar ile yapılan müzakereler nedeniyle kendileri seminere katılamayıp , son anda gözlemcilerini gönderdi . Gözlemcileri de onlara raporlar yazdı . Bunu en başından anlattım . Şimdi çıkıp da her şeyi ben biliyorum deyip kenara çekilip , kendileri bir şey söylemiyorsa bu utanılacak bir şeydir " diye konuştu .
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ' in tahliyesi ile kendi tahliyesi arasında bağlantı bulunmadığını anlatan Doğan , " Öyle bir zamanlama söz konusu değil . Ama Cihaner ' in tahliyesine kendimin tahliyesi kadar sevindim . Cihaner gerçekten yürekli bir savcı " dedi .
Kendisinin de darbelere karşı olduğunu ifade eden Doğan , " Benim bulunduğum yerde darbe konuşulmaz . Ben darbelere karşıyım . Ben darbelerin en çok Türk milletine , Türk ordusuna zarar verdiğini gördüm . Ben devrimden yanayım . Ben Atatürk devriminden yanayım . Ben Atatürkçüyüm . Biz darbeci değiliz . Türk ordusu da darbeci değildir . Bundan 30 sene önce yapılmış darbeyle insanları korkutmak doğru değil " diye konuştu .
( YŞ-AS-EA-Y )