Balyoz'da ikinci toplu tahliye

Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Korgeneral Yurdaer Olcan'ın da bulunduğu 14 ki

  Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Korgeneral Yurdaer Olcan ' ın da bulunduğu 14 kişi tahliye edildi . Bu kara ile Balyoz ' da ikinci kez topluca tahliye çıkmış oldu . Önceki toplu tahliye kararı ise hakim Oktay Kuban tarafından verilmiş , 19 kişi serbest bırakılmıştı .

Balyoz soruşturması kapsamında ikinci kez toplu tahliye kararı çıktı . Zanlıların avukatlarının geçtiğimiz hafta içi yaptıkları tahliye taleplerini değerlendiren nöbetçi 9 . Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Yılmaz Alp talepleri değerlendirildi . Hakim Alp , 14 zanlının serbest bırakılmasına karar verdi .

Serbest kalanların isimleri şöyle : Emekli Orgeneral Çetin Doğan , emekli Korgeneral Engin Alan , emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa , emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri , emekli Albay Bülent Tunçay ile muvazzaf askerler Korgeneral Yurdaer Olcan , Tümgeneral Abdullah Dalay , Tümamiral Semih Çetin , Tuğgeneral İhsan Balabanlı , Tuğgeneral Bekir Memiş , Albay Yüksel Gürcan , Albay Ali Rıza Sözen , Albay Hanefi Yıldırım ve Albay Mustafa Önsel .

Balyoz soruşturmasında bu tahliyelerle birlikte 11 ' i emekli , 4 ' ü muvazzaf olmak üzere toplam 15 tutuklu kaldı . Soruşturma kapsamında daha önce de toplu tahliye kararı verilmişti . İstanbul 12 . Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban kendisine yapılan tüm tahliye taleplerini kabul ederek 1 Nisan 2010 ' da 19 şüpheliyi tahliye etmişti . Ancak savcıların itirazı üzerine tahliye edilen bu isimler tekrar tutuklanmıştı . Alp tarafından serbest bırakılan 14 kişiden emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa hariç diğer isimlerin tamamı Kuban tarafından da tahliye edilmişti .

Tutuklu bulunan isimler ise şunlar : Emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık , emekli Tümgeneral Halil Balkanlı , emekli Tümgeneral Tuncay Çakan , emekli Tümgeneral Behzat Balta , emekli Tümgeneral Mehmet Kaya Varol , emekli Tuğgeneral İzzet Ocak , emekli Albay Emin Küçükkılıç , emekli Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu , emekli Albay Kubilay Aktaş , emekli Albay Suat Aytın ve emekli Albay Mümtaz Can . Muvazzaf askerler ise : Albay Recep Yıldız , Albay Murat Özçelik , Albay Cengiz Köylü ve Astsubay Musa Fariz .