Almanya: 0 - Sırbistan: 1

Stat: Nelson Mandela Bay

Hakemler: Alberto Undiano Mallenco (İspanya), Fermin Martinez Ibanez (İspanya), Juan Carlos Jimenez (İspanya)

Almanya:

  Stat : Nelson Mandela Bay

Hakemler : Alberto Undiano Mallenco ( İspanya ) , Fermin Martinez Ibanez ( İspanya ) , Juan Carlos Jimenez ( İspanya )

Almanya : Manuel Neuer , Arne Friedrich , Per Mertesacker , Philipp Lahm , Holger Badstuber ( Dk . 78 Mario Gomez ) , Sami Khedira , Bastian Schweinsteiger , Mesut Özil ( Dk . 71 Marko Marin ) , Thomas Müller ( Dk . 72 Cacau ) , Lukas Podolski , Miroslav Klose

Sırbistan : Vladimir Stojkoviç , Aleksandar Kolarov , Branislav İvanoviç , Nemanja Vidiç , Neven Subotiç , Milos Krasiç , Dejan Stankoviç , Zdravko Kuzmanoviç ( Dk . 76 Radosav Petroviç ) , Milan Jovanoviç ( Dk . 78 Danko Lazoviç ) , Milos Ninkoviç ( Dk . 71 Gojko Kacar ) , Nikola Zigiç

Gol : Dk . 38 Milan Jovanoviç ( Sırbistan )

Kırmızı kart : Dk . 37 Miroslav Klose ( Almanya )

Sarı kartlar : Dk . 11 Miroslav Klose , Dk . 21 Sami Khedira , Dk . 31 Philipp Lahm , Dk . 72 Bastian Schweinsteiger ( Almanya ) , Dk . 17 Branislav İvanoviç , Dk . 18 Aleksandar Kolarov , Dk . 58 Neven Subotiç , Dk . 60 Nemanja Vidiç ( Sırbistan )

Dünya Kupası ' ndaki ilk maçında Avustralya ' yı 4-0 gibi farklı bir skorla yenen Almanya , Sırbistan karşısında 1 - 0 yenilerek büyük bir şok yaşadı . Klose ' nin kırmızı kart görmesiyle 55 dakika 10 kişi oynayan Almanya , sahadan 1-0 ' lık mağlubiyetle ayrıldı .

Turnuvanın sürpriz takımı olarak gösterilen ama Gana karşısında aldığı mağlubiyetle turnuvaya çok kötü bir başlangıç yapan Sırbistan , son şansını kullanmak için Almanya karşısına çıktı . Almanya ise ilk maçtaki 4-0 ' lık Avustralya galibiyetinin moraliyle sahaya çıktı . Sırplar , maça yine gergin başlayınca Almanya , Klose ile önemli bir fırsat yakaladı ama kullamadı . Ancak İspanyol hakem Alberto Undiano , ilk dakikalardaki kart uygulamalarıyla maça damga vuracağını gösterdi . Üstüste çıkan sarı kartların ardından 34 . dakikada Klose , Stankovic ' e yaptığı faul sonrası kırmızı kartla oyundan atıldı . Almanya , bu kartın şokunu atlatamadan kalesinde golü gördü .

İlk bölümde Krasic karşısında zor anlar yaşayan sol bek Badstuber , 38 . dakikada yine aynı sorunu yaşadı . Fenerbahçe ' nin de transfer listesinde bulunan futbolcunun , genç defans oyuncusunu ekarte ederek yaptığı ortada Zigic , indirdi ve Jovanovic altıpasta tamamladı : 0 - 1 .

İlk yarıda Mesut ' un beklendiği kadar topla buluşamaması nedeniyle etkili olamayan Almanya , uzatma anlarında üst üste yakaladı çok net iki fırsatı kaçırdı , kornerde topu önünde bulan Khedira , sert vurdu ama top üst direkten döndü . Yapılan rövaşatada ise defans çizgiden topu çıkardı .

PODOLSKİ PENALTIYI KAÇIRDI

İkinci yarı ise Mesut ' un daha etkili olması nedeniyle Almanya ' nın baskısı altında başladı . İlk 10 dakikada Podolski , Mesut ' un iki pasını gole çeviremezken , 60 . dakikada Sırbistan ' ın Gana maçındaki kabusu geri döndü . Afrika ekibi karşısında Kuzmanovic ' in yaptığı büyük hatayı Vidic tekrarladı ve ceza sahasında topa elle müdahale etti . Kazanılan penaltıyı Podolski kullandı ve topu kaleci Stojkovic ' e teslim etti .

Bu penaltının ardından Löw ' ün Mesut ' u da oyundan çıkarması Almanya ' nın hızını keserken , Sırbistan tekrar üstünlüğü ele geçirdi . 65 . dakikada Krasic ' in nefis çalımları sonrasında Jovanovic ' in vuruşu direkten döndü . 74 . dakikada Zigic ' in kafa vuruşu direğin hemen yanından auta gitti . İki dakika sonra Kolarove bomboş durumda çok kötü vurdu ve takımının farkı artırma şansını tepmiş oldu .

Karşılaşmadan 1-0 ' lık galibiyetle ayrılan Sırbistan , şansını son maça taşımayı başarırken , ilk karşılaşmada müthiş bir performans ortaya koyan Almanya , bu mağlubiyetle gruptan çıkma yolunda çok önemli bir avantajı tepmiş oldu .

D Grubu ' nda yarın Gana ve Avustralya 2 . maçlarında karşı karşıya gelirken , grubun son maçları ise 23 Haziran Çarşamba günü TSİ 21 . 30 ' da Gana - Almanya ve Avustralya - Sırbistan arasında oynanacak .