Adıyaman'da 151 Bin 657 Öğrenci Karnesini Aldı

2009-2010 eğitim-öğretim yılının son gününde Adıyaman'da 151 bin 657 öğrenci karnesini alarak, tatile girdi

Adıyaman'da 151 Bin 657 Öğrenci Karnesini Aldı
  2009-2010 eğitim-öğretim yılının son gününde Adıyaman ' da 151 bin 657 öğrenci karnesini alarak , tatile girdi . Polisamca İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen karne töreninde öğrenciler , yılsonu sergisi açtı .
Yılsonu karne dağıtım törenine Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan , Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse , öğretmenler ve öğrenciler katıldı . Karne töreni öncesinde protokol üyeleri , öğrencilerin düzenlediği yılsonu sergisinin açılış kurdelesini kesti . Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri , sergide yer alan çalışmaları büyük ilgiyle inceledi .
Sergiyi gezen katılımcılar daha sonra öğrencilerle buluştu . Protokol üyeleri bazı öğrencilere karnelerini temsili olarak takdim ederken , başarılı öğrencileri tebrik etti .
Adıyaman ' da 2009-2010 eğitim-öğretim yılında ; okul öncesinde 7 bin 800 , İlköğretimde 108 bin 200 , Ortaöğretimde ise toplam 35 bin 657 öğrencinin karne alarak tatile girdiğini söyledi .
Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse , " Hepimiz çok iyi biliyoruz ki , gelecek geçmiş üzerine kurulur . Geçmişini iyi bilen , geçmişini sağlam temellere oturtan , geçmişiyle korkusuzca yüzleşen ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar . Bu vesileyle siz öğrenciler , bu dönem sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle , yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız . Bu sayede 2010-2011 eğitim-öğretim yılına daha dinamik başlayacak ve
gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız . Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir ; ancak alacağınız karneler , sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır . İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz . Şunu da belirtmek gerekir ki notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz . Eğitim ve öğretimin amacı insana layık olduğu değeri kazandırma çabasıdır . Biz öğretmenlerin yegane gayesi özünüzde
var olan güzellikleri ortaya çıkaracak bilgiyi ve ahlak esaslarını sizlere aşılamaktır " dedi .
Alaköse , konuşmasını şöyle tamamladı :
" İlim kendini bilmeyen insanların elinde bir kötülük aracı haline gelir . Bu sebepten bizler için ilk amaç , sizin öncelikle kendinize layık birer kişi olarak , vatanını , bayrağını seven ve bunu bir yaşam biçimine dönüştüren gençler olmanız ve bunu en etkili şekilde kullanacak bilgi birikimiyle donanımlı olmanızdır . Yaz tatilini bu sözler ışığında değerlendirmeniz ve eğitim süreciniz sonunda ailenizi ve bizi sevindirecek ilim ve ahlak seviyelerine gelmeniz dileklerimle sözlerime son verirken , 2009-2010
eğitim-öğretim dönemi boyunca başarılı olmak için çaba gösteren sevgili öğrencilerimize , öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek için çalışan değerli öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum . "