55 Pilota Uçuştan Men Ankara

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından, periyodik sağlık muayenesinden geçirilen pilotlardan 23'ü hakkında kısıtlama, 26'sına ilişkin geçici, 6'sı ile ilgili de kalıcı elverişsizlik kararı verildi.

  Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından , periyodik sağlık muayenesinden geçirilen pilotlardan 23 ' ü hakkında kısıtlama , 26 ' sına ilişkin geçici , 6 ' sı ile ilgili de kalıcı elverişsizlik kararı verildi .
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü , yetkili havacılık tıp merkezlerinde ilk ve periyodik sağlık muayeneleri yapılan pilotlara ilişkin yazılı açıklama yaptı .
Açıklamada , 2010 yılı içinde ilk sağlık muayenelerini olan pilot adaylarından 303 ' ünün uçuş yapmaya engel bir sağlık sorunu bulunmaması nedeniyle ilk sağlık sertifikalarının düzenlendiği belirtildi .
Sivil havacılık mevzuatı gereği yolcu taşıyan ticari hava taşımacılığı operasyonlarında tek pilot olarak görev yapan 1 . sınıf pilotların 40 yaşına kadar yılda bir kez , 40 yaşından sonra ise 6 ayda bir , çoklu uçuş yapan pilotların da 60 yaşına kadar yılda bir kez , 60 yaşından sonra ise 6 ayda bir sağlık sertifikalarını yenilemeleri gerektiği kaydedilen açıklamada , periyodik muayeneden geçirilen bu kapsama giren pilotlara ilişkin bilgiler de yer aldı .
Buna göre , periyodik sağlık muayeneleri sonunda görev yapamaz duruma gelme riski kabul edilebilir limitler içinde değerlendirilen 23 pilota kısıtlama getirildiği , 26 pilotla ilgili elverişsizlik , 9 pilot hakkında da kalıcı elverişsizlik raporu verildiği bildirildi .
Kısıtlama getirilen pilotlarla geçici elverişsizliği bulunanlara sağlık sorunlarının ortadan kalkması halinde tekrar sağlık sertifikası verildiği , söz konusu kişilerin bu şekilde görevlerine dönebildiği belirtildi .

18 . 06 . 2010 11 : 36 : 03