151 sanıklı KCK iddianamesi kabul edildi

Terör örgütü PKK'nın ''Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması''na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Diyarbakır 6. Ağır Cez...

 

Terör örgütü PKK ' nın ' ' Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi ( KCK/TM ) Yapılanması ' ' na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame , Diyarbakır 6 . Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi .

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve bir süre önce 6 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ne gönderilen 7 bin 578 sayfalık iddianamenin mahkemece incelemesi tamamlandı . İnceleme sonucu 6 . Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti .
İddianamede , 103 ' ü tutuklu , 151 şüpheli hakkında , TCK ' nın ' ' Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak ' , ' ' Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak ' ' , ' ' Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek ' ' suçlarından 15 ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezası isteniyor .
Hakkında yakalama kararı bulunan terör örgütü PKK ' nın sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok ' un ilk şüpheli olarak yer aldığı iddianamede , kapatılan Demokratik Toplum Partisi ' nin ( DTP ) 28 yöneticisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ' in de aralarında bulunduğu 12 belediye başkanı , 2 İl Genel Meclisi Başkanı ile 2 belediye meclis üyesi de şüpheliler arasında bulunuyor .
26 ' sı kadın olan 103 tutuklu arasında Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay , Diyarbakır ' ın Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin , Şırnak ' ın Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak , Şanlıurfa ' nın Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin ve Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven , Mardin ' in Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ' ün yanı sıra kapatılan DTP ' nin eski genel başkan yardımcıları Kamuran Yüksek , Bayram Altun ile Selma Irmak , Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Ali Şimşek , İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey , kapatılan DEP ' in eski milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi eşbaşkanı Hatip Dicle , Dicle eski Belediye Başkanı Abdullah Akengin , Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan , Viranşehir eski Belediye Başkanı Emrullah Cin , Ergani eski Belediye Başkanı Nadir Bingöl , DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı , Ramazan Dede ve Abbas Çelik de yer alıyor .
Yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacak .

Zaman