Yürekler dağlanıyor

Önceki gün mayın patlaması sonucu jandarma er Rauf Adam'ın şehit düştüğü Şırnak Uludere'de dün de uzman çavuş Mehmet Tez şehit oldu.



Önceki gün mayın patlaması sonucu jandarma er Rauf Adam'ın şehit düştüğü Şırnak Uludere'de dün de uzman çavuş Mehmet Tez şehit oldu.

 

Sabaha kadar süren çatışmada 3 terörist öldürüldü. Şehit piyade uzman çavuş Mehmet Tez'in Yerköy İlçesi'ndeki evine acı haberi İl Jandarma Komutanlığı personeli verdi. Şehitin babası Rasim Tez, oğlunu yaklaşık 1 yıl önce evlendirdiğini, görevli olarak Şırnak'a gittiğini belirterek, 'Telefon etti, 'Irak'a geçtik, tabur ile ordayız' dedi. Bir şey olacak diye sürekli haberleri izliyorduk' dedi. Tez, oğluyla yaptığı bir görüşmede de kendisine 'Baba bize ateş ettirmiyorlar' dediğini belirterek, 'Hükümet dört çapulcuyla baş edemiyorsa, yazıklar olsun' dedi. Tez'in cenazesi düzenlenen törenle Yerköy Şehitliği'nde toprağa verildi. Uludere'de mayın patlaması sonucu şehit düşen 21 yaşındaki jandarma er Rauf Adam ise Kürtçe ağıtlarla Antalya'da toprağa verildi. Acı haberle yıkılan Adam Ailesi'nin 1993'te Bitlis Kayalıbağ Köyü'nden terör nedeniyle ayrılarak Antalya'ya yerleştiği belirtildi. Şehit er Rauf Adam'ın cenaze töreni öncesi bir grup kadının zafer işareti yapıp terör örgütü lehine Kürtçe sloganlar atması gerginliğe neden oldu. Şehit Adam'ın cenazesi, Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.
Mustafa KOZAK / Seyfettin METE / Selim YALÇIN


Akşam