Seçim döneminde Kürtçe konuşmaya beraat

Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay seçim döneminde yaptığı Kürtçe konuşmadan dolayı hakkında açılan davadan beraat etti.

Batman Sulh Ceza Mahke

Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay seçim döneminde yaptığı Kürtçe konuşmadan dolayı hakkında açılan davadan beraat etti.

Batman Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya yazılı savunma veren Başkan Atalay, "Seçmenlerimin çoğu Türkçe bilmediği için seçim konuşmalarımı Kürtçe yaptım." dedi.

Seçim döneminde yaptığı bir Kürtçe konuşma nedeniyle hakkında dava açılan Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay'ın duruşması Batman Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Görülen davanın duruşmasına Başkan Atalay katılmazken, Avukatı Mustafa Yıldız hazır bulundu.

Duruşmada hazır bulunmayan Başkan Atalay, mahkemeye sunduğu yazılı savunmasında "Seçim döneminde katıldığım pek çok etkinlikte Kürtçe konuştum. Adına siyaset yaptığım insanların ne söylediğimi anlayabilmeleri için onların anladığı dilden konuşmak durumundaydım. Seslendiğim insanların çoğu Türkçe bilmiyor. Bu yüzden seçim konuşmalarımı Kürtçe yaptım." dediği öğrenildi.

Mahkeme heyeti, Nisan ayında seçim kanununda yapılan değişiklikler sonucu seçim çalışmalarında Kürtçe konuşmanın suç olmaktan çıkarılmasını göz önünde bulundurarak Başkan Atalay'ın beraatına karar verdi.

Başkan Atalay'ın yine seçim döneminde yaptığı bir başka Kürtçe konuşma nedeniyle davanın 23 Haziran'da Batman Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüleceğini belirten Avukatı Mustafa Yıldız, bu kararın önümüzdeki hafta görülecek bu davada da emsal alınarak beraatına karar verilmesini beklediklerini söyledi.