Samandağ'da Rüzgar Santraline Tepki

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı Beldesinde tarım arazilerinin üzerinde rüzgar enerji santrali türbinlerinin kurulmasını istemeyen vatandaşlar barikat kurarak, yol kapattı.

  Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı Beldesi ' nde rüzgar enerji santrali türbinlerine karşı tepkilerini dile getirmek için bir araya gelen yüzlerce vatandaş , rüzgar türbinlerinin tarım arazilerinin dışına kurulması talebiyle yürüyüş düzenledi , barikat kurarak yol kapattı .
Vatandaşlar rüzgar santrali inşaatında çalışmak üzere TIR ' larla bölgeye gönderilen iş makinelerinin Tekebaşı beldesinden geçişine izin vermedi . Bunun üzerine Meydan köyü üzerinden geçiş yapmak isteyen TIR ' lar burada da vatandaşların barikatlarıyla karşılaştı . Köy halkının da kepenk kapatarak destek verdiği eylem dolayısıyla bölgeye takviye kuvvet olarak çok sayıda asker ve çevik kuvvet polisi sevk edildi .
İş makinelerinin geçişine izin vermeyen belde halkı , kurdukları barikatların ardında lastik yakarak eylemlerini sürdürürken , eylemle ilgili açıklama yapan Tekebaşı Belediye Başkanı İrfan Balıkçı , vatandaşların rüzgar enerji santrallerinin tarım arazileri üzerine kurulmasına karşı gösterdikleri tepkinin son derece haklı olduğunu ve yetkililerin bu sese kulak vermesi gerektiğini söyledi .
Rüzgar santraline karşı düzenlenen eyleme katılan vatandaşlar ise , " Biz yıllardır bu toprakları ekip biçiyoruz . Bizim tek geçim kaynağımız bu topraklar . Rüzgar enerjisi üretimine karşı değiliz . Sadece yerleşim alanı içinde kurulması istemiyoruz . Biz halk olarak tarım arazilerimize sahip çıkıyoruz . Sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız . Topraklarımızı kimseye vermeyeceğiz " diye konuştular .
Olay yerine gelerek , eylem yapan vatandaşlarla görüşen Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Vedat Çolak , sorunun çözümü konusunda çaba harcayacağını söyleyerek vatandaşları , eylemi sonlandırmaları için ikna etti .
Yaklaşık 3 saat süren yol kapatma eylemi olaysız bir şekilde son bulurken , iş makinelerini taşıyan TIR , geniş güvenlik önlemleri altında Meydan köyünden çıkartıldı .