Lice'de Ebru Sergisi Açıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ile Kaymakamlık tarafından organize edilen geleneksel ebru kursları yılsonu sergisi açıldı.

"Geleneksel ebru kursları resim sergisi" Lice Halk Eğitim Merkezi sergi salonunda açıldı. Açılışa Lice Kaymakamı Mehmet Kurt, 2. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Veli Murat Tulga, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Eyüp Subaşı, İlçe Emniyet Amiri Soner Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Savar, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Ahmet Ünal, Ayşe Toprak Yatılı Bölge Okulu Müdürü Şehmus Polat, Askeri Erkan Okul öğretmenleri, Halk Eğitim Müdürlüğü kurs öğretmenleri, kursiyerler ve çok
sayıda vatandaş katıldı. Kursiyerler, yıl boyunca hazırladıkları 88 ebru çalışmasını paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.
Kaymakam Mehmet Kurt, 2. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ile Kaymakamlık olarak sergiyi desteklediklerini belirterek, "Bu tür sosyal hizmetlere büyük önem veriyoruz. Bu yıl ebru kursunun ikincisini açmanın sevincini yaşıyoruz. Bu projede bize destek veren 2. Motorlu Piyade Tugay Komutanımız Tuğgeneral Sayın Şeref Öngay başta olmak üzere değerli hocamız Özgür Yılmaz'a kurstaki kursiyerlere verdiği emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ebru resim sanatı çok eski bir Türk sanatı. Bu kurslara katılan
özellikle kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu tür sanatsal öğelerin gelecek nesillere taşınması bakımından ileride açacağımız kurslarda kursiyer sayımızın çok olması bizlere ayrı bir mutluluk yaşatmaktadır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından sergi açılışını Kaymakam Kurt, 2. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Veli Murat Tulga ile birlikte yaptı. Kurs boyunca kurslarda başarı gösteren 11 kursiyere de sertifikaları yapılan bir törenle verildi.