İsrail'den Lübnan'a Uyarı Kudüs

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Lübnan limanlarından kalkacak bütün gemilerden Lübnan hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi.

  İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak , Lübnan limanlarından kalkacak bütün gemilerden Lübnan hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi .
Barak yaptığı yazılı açıklamada , Beyrut ' tan hareket edecek , içinde çoğu Lübnanlı kadınların bulunduğu " Meryem " adlı yardım gemisine atıfta bulunarak , " Lübnan hükümetine açıkça söylüyorum ; Gazze ' ye denizden uygulanan ablukayı delmeye çalışmak amacıyla buraya gidecek gemilerden siz sorumlusunuz " dedi .
İsrail Savunma Bakanı , gemilerin Aşdod limanına demir atmayı reddetmesi durumunda çıkabilecek tehlikeli ve şiddetli bir çatışma durumunda kullanılmak üzere silah , cephane ve patlayıcı maddeler bulundurulmasını da Lübnan hükümetinin engellemesi gerektiği uyarısında bulundu .

-LÜBNAN VE MISIR BAŞBAKANLARINDAN UYARIYA TEPKİ-

Paris ' te bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dani Ayalon da düzenlediği basın toplantısında Beyrut ' tan hareket edecek gemiyle ilgili olarak , " Vazgeçmelerini istiyoruz . Bu gemiyi gönderirlerse , onu durdurmak zorundayız , bu İsrail ' in kendini savunmasıdır . Gemi insani yardım götürmek istemiyor . Bu , Hamas ' ı güçlendirmek için bir provokasyon " dedi .
Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Mısır Başbakanı Ahmed Nazif , İsrail ' in uyarılarına tepki gösterdi .
Hariri ve Nazif , Beyrut ' ta düzenledikleri ortak basın toplantısında , " İsrail hükümeti Lübnan ' ı tehdit etmeye devam ediyor . Avrupa ' dan gelen gemiler var . İsrail Savunma Bakanı Gazze ' ye yardım gönderen Avrupa ya da başka ülkelere saldıracak mı? " dedi .
17 . 06 . 2010 23 : 55 : 45