İDOBÜS seferleri başlıyor

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), dış hat seferlerini kullanarak Yenikapı'ya gelen yolcularına kentin toplu ulaşım bağlantı noktalarına gidişlerin

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), dış hat seferlerini kullanarak Yenikapı'ya gelen yolcularına kentin toplu ulaşım bağlantı noktalarına gidişlerini kolaylaştıracak özel bir servis hizmeti sunuyor. İDOBÜS olarak adlandırılan uygulamadan yaklaşık 1,5 milyon yolcu her yöne 5 TL ödeyerek yararlanabilecek.

İDO'dan yapılan açıklamada, Bursa, Bandırma, Yalova, Çınarcık, Armutlu, Armutlu Tatil Köyü, Esenköy, Kumla, Marmara Adası, Gemlik ve Avşa olmak üzere söz konusu 11 dış hattı kullanarak Yenikapı'ya gelen yaklaşık 1,5 milyon yolcunun kentin toplu ulaşım bağlantı noktalarına gidişlerini kolaylaştıracak İDOBÜS uygulamasının 21 Haziran Pazartesi günü başlanacağı belirtildi. Her yöne ücretlerin 5 TL olacağının kaydedildiği açıklamaya göre ilk İDOBÜS uygulamasının yapılacağı güzergahlar şöyle; Yenikapı- Eminönü- Kabataş, Yenikapı- Aksaray (Metro) – Cevizlibağ (Metrobüs), Yenikapı – Bakırköy İDO – Atatürk Havalimanı.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, İDOBÜS projesinin, şirket olarak yolcularına güvenli, konforlu ve entegre ulaşım hizmeti sunma yaklaşımlarının yeni bir adımı olduğunu söyledi. Paksoy, müşteri odaklı yaklaşımları doğrultusunda sürekli yapılan anket ve araştırmaların, bu projede de kendilerine yol gösterdiğini vurgulayarak, "İDO olarak müşterilerimizin talep ve beklentilerini anketler ve araştırmalarla ölçümlüyoruz ve tüm projelerimizde, bu ölçümlemeleri esas alıyoruz. Bu nedenle tüm uygulamalarımız somut veri ve tespitlerden yararlanarak hayata geçiriliyor. İDOBÜS projemiz ile 11 dış hattımızı kullanarak Yenikapı'ya ulaşan yıllık ortalama 1,5 milyon yolcumuza yeni ve entegre bir ulaşım alternatifi yaratmak istedik " diye konuştu.