Fransa 0 - 2 Meksika

2010 Dünya Kupası A Grubu'nda Fransa ile Meksika karşı karşıya geldi. Polokwane kentindeki Peter Mokaba Stadı'nda oynanan karşılaşmada gülen taraf 2-0'lık skorla Meksika oldu.

  Meksika ' ya galibiyeti getiren goller , karşılaşmanın 64 . dakikasında Hernandez ve 79 . dakikasında penaltıdan Blanco ' dan geldi . Meksika , aldığı bu galibiyetin ardından gruptaki puanını 4 ' e yü ; kseltti . Meksika , son maç ; ında Uruguay ile berabere kalması durumunda Dü ; nya Kupası ' nda bir ü ; st tura ç ; ıkacak .

2010 Dü ; nya Kupası ' na katılmak iç ; in play-off baraj maç ; ında İrlanda Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelen ve Henry ' in ' elle ' gol sayesinde Gü ; ney Afrika vizesi alan Fransa , Dü ; nya Kupası macerasında tam bir hü ; sranla karşılaştı . Uruguay karşısından beraberlikle ayrılan Fransa , ikinci maç ; ında Meksika ' ya da mağlup olarak bir ü ; st umutlarını mü ; cizelere bıraktı . Grupta 1 puanı olan Fransa ise son maç ; ında Gü ; ney Afrika ' yı mağlup ederek Meksika ' nın Uruguay karşısında kaybetmesini bekleyecek .

GOURCUFF ' UN YERİNE MALOUDA

Dü ; nya Kupası macerasına Uruguay karşısında aldığı 0-0 ' lık beraberlik ile başlayan Fransa ' da teknik direktö ; r Raymand Domenech ' in bu maç ; ta sahaya sü ; rdü ; ğü ; kadro bü ; yü ; k bir tartışma yaratmıştı . Ö ; zellikle Malouda ' nın Uruguay karşısında yedek kulü ; besinde oturması , Diaby-Toulalan ikilisinin ö ; n libero mevkiinde gö ; rev alması ile Sidney Govou ' nun Domenech tarafından Henry ' e tercih edilmesi sadece Fransa ' da değil tü ; m dü ; nyada gü ; ndemin bir numaralı konusu haline gelmişti .

Yapılan eleştirilerin ardından Meksika karşısında kadroya bir hamle yapması beklenen Domenech , bir hamle yaptı ancak bu beklenen , daha doğrusu Fransızlar tarafından istenen hamle olmadı . Uruguay karşısında alınan beraberliğin ve oynanan kö ; tü ; futbolun faturasını Yohan Gourcuff ' a kesen Domenech , bu oyuncunun yerine sahaya Malouda ' yı sü ; rdü ; . 4-3-3 taktiğinden Meksika karşısında yine uygulayan Domenech , Diaby , Toulalan ve Govou gibi isimlerden ise vazgeç ; medi . Meksika ' da ise Gü ; ney Afrika maç ; ından farklı olarak teknik direktö ; r Javier Aguirre kadroda tek değişiklik yaptı . Aguilar ' ın yerine Morena ' yı sahaya sü ; ren deneyimli teknik adam , Giovani Dos Santos ' a ise ilk 11 ' de forma verdi .

10 DAKİKADA Ü ; Ç ; POZİSYON!

İki takımın da oynadığı ilk maç ; ların aksine Peter Mokaba ' da stadında oynanan Fransa Meksika maç ; ı oldukç ; a tempolu bir başlangıç ; a sahne oldu . Ö ; zellikle Meksika , Fransa ' ya oranla maç ; a daha hızlı bir start verdi . İlk 10 dakikalık dilimde Fransa savunmasının arasına atılan derinlemesine toplarda etkili olan Meksika , bu sü ; reç ; te Giovani Dos Santos , Vela ve Franco ile ü ; ç ; kez gole yaklaştı .

Meksika ' nın şaşırtıcı baskısı karşısında kendi yarı sahasından ç ; ıkmakta zorlanan ve organize olamayan Fransa , Malouda ve Ribery ' in ayaklarına mahkum oldu . Yohan Gourcuff ' un olmamasından dolayı bir oyun kurucunun eksikliğini her geç ; en dakika ciddi anlamda hissetmeye başlayan Fransa , savunma kurgusunda da ilk yarının bü ; yü ; k bir bö ; lü ; mü ; nde sıkıntı yaşadı . Atak organizasyonların neredeyse tamamını kanatlardan geliştiren Meksika , altı pas iç ; erisinde son vuruşlarda biraz daha başarılı olabilseydi ilk yarı sonunda tabelada oluşan 0-0 ' lık skor ç ; ok daha farklı bir hal alabilirdi .

FATURA NIC ' E

Takımının ilk yarıdaki silik futbolunun faturasını Nicolas Anelka ' ya ç ; ıkartan Domenech , ikinci yarıya Anelka ' nın yerine Gignac ' ı sahaya sü ; rerek başladı . İlk yarının aksine ikinci yarıya daha baskılı başlayan Fransa , Ribery ' in de oyuna ağırlığı koymasıyla topun kontrolü ; nü ; eline geç ; irdi . Sağlı sollu ataklar geliştirerek Meksika ' nın direncini kırmaya ç ; alışan Fransa , hü ; cum organizasyonlarında başarılı olmasına rağmen meşin yuvarlağı bir tü ; rlü ; iki direk arasından geç ; iremedi . Oyunun ikinci bö ; lü ; mü ; nde ise tempo bir hayli arttı!

Fransa ' nın uzun top organizasyonlarına kontraataklar ile karşılık veren Meksika , Giovani Dos Santos ' un kanatlarda gö ; sterdiği başarılı performansı Franco ' nun son vuruşları ile sü ; sleyemedi . Javier Aguirre iç ; in bu bö ; lü ; mdeki en bü ; yü ; k şansızlık şü ; phesiz ilk yarıda sakatlanan Vela ' dan yararlanamaması oldu . Riskli futbolun bir kademe yü ; kseldiği oyunun son bö ; lü ; mü ; nde , Fransa tü ; m hatlarıyla Meksika kalesine yü ; klense de ' Azteklerin ' kalecisi Oscar Perez başarılı kurtarışlarıyla Domenech ' in galibiyet planlarını alt ü ; st etti .

NE TAKTİK AMA . . .

Ve dakikalar 64 ' ü ; gö ; sterdiğinde Fransa savunması orta sahanın 10 metre gerisinde başarısız bir ofsayt taktiği uyguladı . Bu hatadan oldukç ; a iyi faydalanan Hernandez bir anda kaleci Lloris ile karşı karşıya kaldı ve Fransız kaleciye bir ç ; alım atarak kaleci ile karşıya kalan Hernandez meşin yuvarlağı boş kaleye gö ; ndererek Meksika ' yı 1-0 ö ; ne geç ; irdi .

Kalan dakikalarda Fransa beraberlik golü ; ararken kalesinde ö ; nemli pozisyonlar vermeye başladı . İşte o pozisyonlardan birinde Meksika 79 . dakikada bir penaltı atışı kazandı . Meşin yuvarlağın başına gelen Blanco , Fransa ' ya ö ; ldü ; rü ; cü ; darbeyi vurdu ve skor 2-0 oldu . Kalan dakikalarda Fransa ' nın beraberliği yakalama ç ; abaları sonuç ; vermedi ve Meksika karşılaşmadan 2-0 ' lık galibiyetle ayrıldı .

Maç ; tan dakikalar . . .

Ve 90 dakika sona erdi .

93 '
Maç ; her an bitebilir . . .

90 '
Mü ; cadelede en az 3 dakika uzatma sü ; resi oynanacak .

89 '
Bu arada Blanco attığı golle , Dü ; nya Kupası tarihinin gol atan en yaşlı 3 . futbolcusu oldu .

88 '
Fransa Milli Takımı ' nda gö ; rev aldığı sü ; re boyunca sıkç ; a eleştirilen teknik direktö ; r Raymond Domenech , bu maç ; tan sonra da eleştiri oklarına hedef olacak gibi . . .

87 '
Fransa , 90 dakikayı pozisyon bulamadan tamamlamak ü ; zere . . .

83 '
Gelişen Fransa atağında rakibine faul yapan Rodriguez sarı kartla cezalandırıldı .

82 '
Meksika , tarihindeki ilk Fransa galibiyetine ç ; ok yakın!

80 '
Oyuna sonradan giren Barrera ' nın yaptırdığı penaltıyı , maç ; a sonradan giren bir diğer isim olan Blanco kullandı . 37 yaşındaki forvet , topu sağ alt kö ; şeden filelerle buluşturdu ve Meksika ' yı 2-0 ö ; ne geç ; irdi!


79 '
GOOLLL! Blanco golü ; attı . 2-0 oldu!

78 '
Meksikalı , etkili driplinglerle sağdan ceza alanıona girdi . Gallas ' ın kayarak mü ; dahalesiyle yerde kaldı . Hakkem tereddü ; tsü ; z beyaz noktayı gö ; sterdi .

78 '
Barrera yerde! Karar penaltı!

74 '
Fransa orta sahada topu kaptı ve kısa paslarla ilerledi . Son olarak Malouda ' nın pasında sağ kanatta topla buluşan Gignac ' ın sert şutu ü ; stten auta gitti .

72 '
Fransa şoku atlatmaya ç ; alışıyor . Bu maç ; ta alacakları bir beraberlik bile , son maç ; ı G . Afrika Cumhuriyeti ile oynayacakları dü ; şü ; nü ; ldü ; ğü ; nde oldukç ; a ö ; nemli!

69 '
Fransa ' da Valbuena oyunda . Gü ; nü ; n etkisiz isimlerinden Govou kenarda . . .

67 '
Fransa ise tutuk oyununa rağmen rakibine karşılık vermek zorunda!

66 '
Meksika bu golle ç ; ok ö ; nemli bir avantaj elde etmiş durumda . Alınacak bir galibiyet , ikinci tur vizesini getirebilir .

65 '
Orta sahadan gelen pasta defansın arkasına sarkan Hernandez , Fransız futbolcuların ofsayt iddiasıyla durmalarından yararlandı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı . Kaleci Lloris ' i geç ; en Meksikalı , takımını 1-0 ö ; ne geç ; irdi .

64 '
GOOLLL!!! Meksika 1-0 ö ; nde! Hernandez attı golü ; !

62 '
Meksika ' da 34 ' lü ; k Franco yerini 37 ' lik Blanco ' ya bıraktı .

58 '
Toulalan sağdan geldi . Gignac ' a aktarmak istediği top kornere gitti . Kornerde ise Gallas ceza alanı iç ; inde rakibine faul yaptı .

55 '
Meksika ' da sarı kartlı Juarez yerini Hernandez ' e bıraktı .

54 '
Fransa sol kanattan etkili paslarla geldi . Son olarak topla buluşan Malouda sol ç ; aprazdan sağ ayağıyla sert bir vuruş yaptı . Kaleci Perez topu kornere ç ; eldi . Kornerden ise sonuç ; ç ; ıkmadı .

50 '
Meksika rakip yarı alanda serbest vuruş kazandı . Paslaşarak kullandılar atışı . Ceza alanı iç ; inde topu alan Dos Santos ' un ortasını defans uzaklaştırdı .

49 '
Meksika sert başladı . Bir sarı kart da Moreno ' ya!

48 '
Maç ; gergin başladı . Rakibini iten Juarez sarı kart gö ; rdü ; .

46 '
Fransa ' da Gignac oyunda . Anelka kenarda . . .

46 ' İkinci yarıya Meksika başladı .

İlk yarı golsü ; z berabere sona erdi .

45 '
Anelka ' nın frikiği defanstan dö ; ndü ; . Ardından gelişen Meksika atağını Toulalan orta sahada faulle kesti ve sarı kart gö ; rdü ; . Tecrü ; beli oyuncu gruptaki son maç ; olan G . Afrika Cumhuriyeti mü ; cadelesinde forma giyemeyecek .

44 '
Ribery gö ; bekten geldi . Anelka ' nın ç ; apraz koşusundan yararlanıp boşalttığı alandan kaleye yö ; nelecek iken yerde kaldı . Frikik kararı ç ; ıktı .

42 '
Maç ; orta sahada sıkıştmış durumda . . .

38 '
Oyunda tempo dü ; ştü ; . . .

36 '
Topla oynama yü ; zdelerinde Fransa % 51 ile rakibine gö ; re kılpayı ö ; nde .

33 '
Salcido sol kanattan ortasını yaptı . Topa ç ; ıkan Lloris ile birlikte yü ; kselen Barrera ' nın kafası yandan auta gitti .

32 ' Meksika ' da sakatlanan Vela yerini Barrera ' ya bıraktı .

31 ' Sagna sağ kanatta aldığı topu ceza alanına ortalamak istedi ancak top kornere gitti . Kornerden ise sonuç ; ç ; ıkmadı .

29 ' Meksika ' da Vela kendisini yere bıraktı . Oyuna devam edemeyebilir genç ; golcü ; .

25 ' Meksika ' da Salcido sağ ç ; izgide Sagna ' yı geç ; ti . Gallas ' ın kademeye girip girmemede tereddü ; t yaşamasından yararlanan Meksikalı , soldan ceza alanına girdi . Ç ; ektiği şutu kaleci Lloris ç ; eldi .

18 ' Fransa etkili geldi . Soldan ilerleyen Malouda ' nın pasında Ribery yay ü ; zerinde topla buluştu . Dö ; nü ; p yaptığı vuruş defanstan dö ; ndü ; .

15 ' Fransa ' nın ilk dakikalardaki etkinliği sonrası Meksika oyunda dengeyi kurdu . Salcido sol kanattan etkili geldi . Ceza alanı dışından ç ; ektiği sert şut yandan auta gitti .

14 ' Meksika , rakip kaleye gitmede sorun yaşamıyor ancak son vuruşlardaki beceriksizliği en bü ; yü ; k sorunu .

11 ' Meksika ' da Franco ceza yayı civarında topu aldı . Rakibine attığı ç ; alım sonrası kaleyi yokladı ancak top ü ; stten auta gitti . 34 ' lü ; k golcü ; iyi bir vuruş yapsa golle buluşması iç ; ten bile değildi .

10 ' Anelka sağ kanattan aldığı topu iç ; eri doğru sü ; rü ; p ceza alanına girmeden sol ayağıyla kaleye gö ; nderdi ancak top auta gitti .

8 ' Vela , orta sahadan aldığı gü ; zel pasla soldan ceza alanına girdi . Savunmanın arkasına ç ; ok gü ; zel sarkan genç ; forvet , aynı beceriyi topa vurarken gö ; steremedi ve meşin yuvarlak ü ; stten auta gitti .

6 ' Maç ; a iki takım da istekli başladı . Fransa daha etkili gö ; zü ; kse de Meksika hızlı oyuncularıyla gol arıyor . . .

5 ' Kazanılan frikiği Anelka kullandı . Yaklaşık 30 metreden yaptığı vuruş ü ; stten auta gitti .

3 ' Giovani dos Santos soldan ceza alanına girdi şutu direkten dö ; ndü ; ancak ö ; ncesinde pozisyon ofsayt .

2 ' Govou rakip yarı alanda yerde kaldı . Kazanılan serbest vuruşu Malouda uzun kullandı ancak sonuç ; yok .

1 ' Maç ; a Fransa başladı . . .

Gruplarındaki ilk maç ; larından beraberlikle ayrılan iki takım arasındaki mü ; sabaka , Polokwane kentindeki 45 bin seyirci kapasiteli Peter Mokaba stadyumunda oynanacak .

Maç ; ı Suudi hakem Halil İbrahim El Hamdi yö ; netecek . El Hamdi ' nin yardımcılıklarını İran ' dan Hasan Kamranifar ve Birleşik Arap Emirlikleri ' nden Salih Muhammed El Marzuki yapacak .


FRANSA

Hugo Lloris
Bacary Sagna
William Gallas
Eric Abidal
Patrice Evra
Jeremy Toulalan
Abou Diaby
Nicolas Anelka
Franck Ribery
Florent Malouda
Sidney Govou

MEKSİKA

Oscar Perez
Francisco Rodriguez
Carlos Salcido
Rafael Marquez
Ricardo Osorio
Gerardo Torrado
Guillermo Franco
Carlos Vela
H . Moreno
Efrain Juarez
Giovani Dos Santos


( sporx )