Daha Güzel Çevre İçin Yürüdüler

Bağcılar Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında "Çevre Yürüyüşü" düzenledi

Bağcılar Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında "Çevre Yürüyüşü" düzenledi. Bağcılar Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son buldu. Yürüyüş kapsamında vatandaşlara binlerce sardunya dağıtılırken, hastane bahçesine de ağaç dikildi.
Bağcılar Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında çevre yürüyüşü ve uçurtma şenliği düzenledi. Bağcılar Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar devam etti. Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, Çevre Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı çevre yürüyüşünde vatandaşlara binlerce Sardunya dağıtıldı. Program kapsamında
Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bahçesi'ne ağaç dikildi, daha sonra ise uçurtma şenliği düzenlendi.
Çevre Haftası etkinlikleri, çevre yürüyüşünün ardından düzenlenen uçurtma şenliği ile sona erdi. Hastane yanında gerçekleştirilen uçurma şenliğine onlarca kişi katıldı. Şenlik kapsamında, "En yükseğe çıkan uçurtma", "En güzel uçurtma" ve "En ilginç uçurtma" kategorilerinde yarışmalar gerçekleştirildi. En yükseğe çıkan uçurtma yarışmasını uçurtması tahminen 4 kilometre yükseğe kadar çıkan Hakkı Aydın kazandı. Yarışmada dereceye girenlere, bisiklet ve değişik ödüller verildi.
Çevre Haftası etkinliklerinin bu yıl 13'üncüsünü yaptıklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, etkinliklerle Bağcılar'da çevre duyarlılığını artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Düzenlenen yarışmalarda dereceye girenleri tebrik eden Çağırıcı, daha güzel bir Bağcılar'ın gençlerin katkılarıyla oluşabileceğini vurguladı.
Haziran başında başlayan Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, okullarda, kompozisyon, şiir yarışmaları gerçekleştirilirken, değişik yaş gruplarında koşu ve bisiklet yarışları düzenlendi. Yürüme engellilerin tekerlekli sandalyede bir kilometrelik koşusu ile başlayan Çevre Haftası etkinliklerinde panel, konferans ve Çevre Şurası gerçekleştirildi. Program kapsamında dün gerçekleştirilen ödül töreni ile dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.