CHP İstanbul'da Gürsel Tekin görevini Berhan Şimşek'e devretti

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Gürsel Tekin'in Parti Meclisi'ne seçilmesinin ardından, CHP Genel Merkezi tarafından İstanbul İl Başkanlığı'na getir

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Gürsel Tekin'in Parti Meclisi'ne seçilmesinin ardından, CHP Genel Merkezi tarafından İstanbul İl Başkanlığı'na getirilen Berhan Şimşek, görevini devraldı. İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen ve çok sayıda partilinin katıldığı devir-teslim töreninde Tekin 2,5 yıldır sürdürdüğü İl Başkanlığı görevini halefi Berhan Şimşek'e teslim etti.

CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen devir-teslim törenine; Genel Başkanı Yardımcısı Umut Oran, Parti Meclisi Üyesi Çetin Soysal, Mehmet Ali Özpolat ve milletvekilleri Mehmet Sevigen, Sacit Yıldız, CHP'li belediye başkanları, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotin ve çok sayıda partili katıldı. Katılımın fazla olması ve salonun da küçük olması sebebiyle salonda sıcaktan zor anlar yaşandı.

İl Başkanlığı görevini Berhan Şimşek'e devreden Gürsel Tekin, 2,5 yıldır sürdürdüğü İl Başkanlığı görevini devretmenin heyecanını yaşadığını belirtti.

İl Başkanlığı süreci içerisinde kendisiyle çalışan partilileri istemeyerek kırmış olabileceğini belirten Tekin, bilmeden yaptığı hatalardan dolayı partililerin kendilerini affedeceğine inandığını söyledi.

Göreve başladığı ilk günden itibaren çeşitli sebeplerle partiye gelmeyen kişilerin ayağına gittiğini aktaran Tekin, bu kişilerin tekrar siyaset arenasına gelmesi için elinden gelen çabayı sarf ettiğini dile getirdi.

CHP'de siyaset yapmanın büyük bir onur ve şeref olduğunu aktaran Tekin, görevini devrettiği Berhan Şimşek'in her türlü çalışmasında yanında olacağını belirtti. Tekin salonun sıcak olduğunu belirterek konuşmasını kısa kesti.

Ardından sözü alan yeni İl Başkanı Berhan Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyasetin kurumsal anlayışla yapıldığını ve devam edeceğini aktardı. İl Başkanlığı'na gelişinin sebebinin makam yada masa aramak olmadığını ifade eden Şimşek, "Süreç içerisinde hepimizin yan yana, kol kola bazı görevlerde değişiklikler olabilir. Sayın Başkanım arkadaşlarımın bıraktığı yerden, çalışmış olduğu program değerlendirmelerimizi yapıp yeni bir yönetim oluşturup, ilçe başkanlarımızın genel merkezimizin ilgisi ve desteğiyle İstanbul'un vizyonuna, geleceğine biz İstanbul örgütü olarak 100 metrenin en hızlısını koşacağız. Barış ve kardeşlik içerisinde." şeklinde konuştu.

AK Parti İktidarı süresinde Türkiye'nin kan, talan, yalan ve rant üzerine kurulan bir sisteme emanet edildiğini savunan Şimşek, bu düzenin İstanbul'dan başlayarak yıkılacağını söyledi.

CHP için siyasetin artık Ankara merkezli olmaktan çıktığını bildiren Şimşek, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın her hafta sonu yaptığı Anadolu gezileri ve CHP'nin yeni Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin dört bir yanına yaptığı gezilerle bunu ortaya koyduğunu belirtti.

Son günlerde medyanın gündemindeki 'eksen kayması' tartışmalarını hatırlatan Şimşek, eksen kaymasının dış politikanın yanında ekonomik dağılım konusunda da değerlendirilebileceğini anlattı. Şimşek, "AKP'li Başbakanın, bakanların, milletvekillerinin, il ve ilçe başkanlarının, yönetim kurulu üyelerinin, AKP kurulduğunda kurucu olanlar aynı yerlerde oturuyorlar mı? Aynı arabaya mübadil arabaya biniyorlar mı? Özel hayatları nerede? Sadece iki pişti de olmuyorlar. Görmemişin bir oğlu olmuş 3 hanım matruşka gibi yan yana. Bu anlayıştan Türkiye'yi kurtaracağız." şeklinde konuştu.

Medyadan kendilerini eleştirmelerini isteyen Şimşek, "ancak beni idam sehpasına çıkarırken lütfen bana ipimin rengini sorun" dedi. Eleştirilmenin kendilerini daha da güçlendireceğine inandığını aktaran Şimşek, " Eleştiri en büyük öğretidir. Ben öğrenciyim. Öğrenci olmayan öğretmen olamaz." diye konuştu.

Şimşek, kendisinden önceki İl Başkanı Gürsel Tekin ve daha önceki il başkanlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Tekin ve Şimşek ellerini havaya kaldırarak basın mensuplarına poz verdi.