Başkan Gümrükçüoğlu'ndan Tonya'ya Yardım Eli

Trabzon'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış özellikle Tonya ve Şalpazarı'nda sel ve heyelanlara sebep oldu.

Trabzon Belediyesi aşırı yağışlar nedeniyle kapanan Tonya-Vakfıkebir yolu ile heyelanların meydana geldiği Karaağaç ve Çayırlı köylerinde gerekli tedbirlerin alınması için iş makineleri araç gereçleri ve itfaiye ekipleri ile birlikte Tonyalılar'ın yardımına koştu.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu aşırı yağışlardan en çok etkilenen Tonya'yı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Beraberinde Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan ile Tonya'yı ziyaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, Tonya Kaymakamı Şenol Turan, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt ile birlikte heyelanların meydana geldiği mevkilerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Başkan Gümrükçüoğlu aşırı yağışlar nedeniyle Tonya'da meydana gelen heyelanlar nedeniyle gerekli önlemlerin alınması ve herhangi bir can kaybının olmaması için Trabzon Belediyesinin tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, "Can kaybı olmaması bizleri biraz rahatlattı. Tonya'da ve Şalpazarı'nda yaşanan heyelanlarda ortaya çıkan eksiklikleri gidermek için imkanlar ölçüsünde gerekli yardımları yaptı. İş makinelerimiz ile itfaiye ekiplerimizi seferber ettik. Bundan sonraki süreçte ortaya çıkan maddi hasarların giderilmesi için devletimizin ilgili kurumları ile birlikte Trabzon Belediyesi abi belediyesi olmanın gereğini yerine getirmeye devam edecektir" diye konuştu.
Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt ise aşırı yağışlar nedeniyle bölgelerinde meydana gelen hasarları gidermek için tüm kurumların seferber olduğunu belirterek, "Yaşanan heyelan sonrası yardımlarını esirgemeyen Trabzon Valiliği ve Trabzon Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dedi.