Balat'ın 'kültür evi' açıldı

İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi ve Fatih Belediyesi iş birliğiyle restorasyonu tamamlanan Balat Kültür Evi, törenle hizmete açıldı.

Türkiy

  İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi ve Fatih Belediyesi iş birliğiyle restorasyonu tamamlanan Balat Kültür Evi , törenle hizmete açıldı .

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu tarafından kullanılacak Balat Kültür Evi ' nin açılışına ; Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir , Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ' na atanan Muammer Güler ' in eşi Neval Güler , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ' nun eşi Gül Mutlu , İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ' ın eşi Nevval Mutlu , Türkiye Soroptimist Kulüpleri Başkanı Emine Erdem ve çok sayıda davetli katıldı .

Törende konuşan Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Emine Erdem , hayallerinin , Balat ' ın büyülü dokusu içinde yaşayan işitsel bir kültür evini ortaya çıkarmak olduğunu söyledi . Erdem , başta semt kadınları olmak üzere Balat sakinlerini kültürel ve sosyal açıdan doyuracak etkinliklere ev sahipliği yapmak istediklerini dile getirdi .

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de , tarihi eserlerin restorasyonu kadar fonksiyonlandırılmasının da önemli olduğunu ifade etti . Demir , büyük çabalar harcanan ve büyük kaynaklar aktarılan yapılar bittikten sonra içine uygun fonksiyonlar konulmadığında , çalışmaların bittiği gün tarihi eserlerin yıkılmaya mahkum olacağını söyledi . Kültür evi restorasyonunun kendisi için çok önemli olduğunu belirten Demir , " Bizim Balat için hayalimiz var . Bu hayallerimizi 2007 yılında ' Fener-Balat Rehabilitasyon Projesi ' doğrultusunda gerçekleştirdik . Bu projede ise Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ' nun bizimde destekleyeceğimiz Balat ' ın dönüşümüne katkıda bulunması ve kadınlara ve çocuklara yönelik yapacakları bu çalışmaların olması bizim gönlümüzü rahatlatıyor . " diye konuştu .

Konuşmalardan sonra projede emeği geçenlere plaketleri verildi .

Bu arada , açılış töreni öncesinde kültür evinin önünde toplanan bir grup , ' Evimize dokunma ' şeklinde slogan atarak belediyeyi protesto etti .