"Apandistte ihmal ölümcül olabilir"

Uzmanlar, her karın ağrımasında ilaç kullanmanın kötü sonuçlar doğurabileceğini ifade ederek, bu konuda muzdarip olanları dikkatli davranmaya çağırdı.

  Uzmanlar , her karın ağrımasında ilaç kullanmanın kötü sonuçlar doğurabileceğini ifade ederek , bu konuda muzdarip olanları dikkatli davranmaya çağırdı .

Elbistan Özel Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr . Dr . Aslan Karaman , apandistin oldukça basit ancak ihmal edilmesi halinde öldürücü sonuçları olan bir rahatsızlık olduğunu söyledi .

Her karın ağrısında ağrı kesici ilaçlar kullanmamak gerektiğini ifade eden Kahraman , " Bazı ilaçlar iltihaplanmış olan apandiste patlamaya ve iltihabın vücuda yayılmasına yol açabilir . Hastaya kesin teşhis konuncaya kadar takip altında tutulması gerekir . Aksi durumlarda gelişi güzel teşhis konan ya da tam teşhis konulamayan kişilerde tedavisi oldukça basit olan bir rahatsızlık ölümcül ve geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir . " diye konuştu .

Geçtiğimiz günlerde kendilerine gelen bir hasta üzerinde 8 saatlik bir takip sonunda teşhis konulabildiğini hatırlatan Karaman , " Birisine sende apandis iltihaplanması var diyebilmek için , geniş tetkik yapmak gerekebilir . Çok basit bir ameliyat ile halledilebilecek bir rahatsızlık , ihmal , yanlış ilaç kullanımı ya da yanlış teşhis gibi nedenlerden dolayı öldürebilir . Biz millet olarak her türlü ağrıya ilaç kullanmayı alışkanlık haline getirmişiz . Ancak bahsi geçen rahatsızlık , yanlış bir ilaç kullanılması ile ölüme neden olabilir . Karnı ağrıyanları iyi takip etmeliyiz . " dedi .

Hastane olarak bu konuda yeni cihazlar getirdiklerini ve kapalı yöntem ile kısa sürede cerrahi girişimi sonlandırabildiklerini anlatan Opr . Dr . Aslan Karaman , apandis kaynaklı ölümlerin önüne geçmek gerektiğini , bunun da bilinçli davranmakla olabileceğini dile getirdi .