Altın Palmiyeli film DOCUMENTARIST'te!

Yönetmen Serge Avédikian'ın geçen ay Cannes'da Altın Palmiye kazanan Hayırsızada (Chienne d'Histoire) adlı animasyonu DOCUMENTARİST-İstanbul Belgesel Günleri kapsamında gösterilecek.

  Yönetmen Serge Avédikian ' ın geçen ay Cannes ' da Altın Palmiye kazanan Hayırsızada ( Chienne d ' Histoire ) adlı animasyonu DOCUMENTARİST-İstanbul Belgesel Günleri kapsamında gösterilecek .
İstanbul Belgesel Günleri ' nin üçüncüsü 22 Haziran ' da başlıyor .

27 Haziran ' a dek sürecek festival kapsamında , son dönemde dünya festivallerinde ödüller kazanmış bir çok önemli belgesel ilk kez İstanbul ' a uğrayacak .

DOCUMENTARIST ' in programındaki sürpriz filmlerden biri de geçtiğimiz günlerde kısa film dalında Altın Palmiye kazanan Serge Avedikian ' ın " Hayırsızada " ( Chienne d ' Histoire ) adlı animasyonu . . .

1910 yılında İstanbul sokak köpeklerinin Hayırsızada ' ya sürülerek ölüme terk edilmelerini konu alan Hayırsızada , ayrıca Avrupa ve Osmanlı arasındaki ilişkilere ve o döneme egemen olan yaklaşımlara ışık tutuyor .

Türkiye-Fransa ortak yapımı filmin prodüksiyonunda Anadolu Kültür ' ün imzası var .

Kısa metraj dalında Altın Palmiye ' nin sahibi olan filmin yönetmeni Avédikian , belgesel ve kurmaca filmlerinin yanı sıra , oyunculuk ve tiyatro yönetmenliği ile de tanınıyor .

" Hayırsızada geçmişten bahsediyor gibi görünse de aynı zamanda günümüzü anlatıyor . Geçmişi anlatmak yetmez , bugünü de konuşmalıyız . Filmin Türkiye ' den Anadolu Kültür ' ün ortak yapımıyla gerçekleştirilmiş ve bu şekilde Türkiye ' nin Cannes Film Festivali ' nde temsil edilmiş olmasından gurur duyuyorum " diyen Avédikian , Cannes ' daki ödül konuşmasında Bursa ' nın Sölöz köyünden olan dedesini de anmıştı .

Avédikian İstanbul köpekleri üzerine bir de belgesel hazırlıyor .

FESTİVALLE İLGİLİ DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ . . .

FİLM LİSTESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ . . .


CNN Türk