2011 Bilişim Projeleri Tamamlanıyor

Erzurum 2011 Kış Oyunları'nda kullanılacak olan oyunlar yönetim, sonuç ve zamanlama sistemleriyle ilgili çalışmalarda son noktaya gelindi.

Oyunlar boyunca toplam 17 bilişim modülünün kullanılacağını ifade eden Bilgi Teknolojileri, İletişim ve Yayıncılık Direktörü Mehmet Özdemir, "Tüm modüller Ekim ayı sonunda kullanıma hazır hale gelecek" dedi.
Erzurum 2011 Koordinatörlüğü Bilgi Teknolojileri İletişim ve Yayıncılık Genel Direktörü Mehmet Özdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Oyunlar Yönetim Sistemiyle oyunlara katılacak olan kafileler, başta akreditasyon olmak üzere tüm işlemlerini ülkelerinden yapabilecek" diye konuştu.
17 BİLİŞİM MODÜLÜ KULLANILACAK
Oyun Yönetim Sistemi kapsamında kullanılacak 17 adet bilişim modülünden 9'u bir ay sonra teslim edileceğini belirten Direktör Mehmet Özdemir, 8 adet modülün ise Ekim ayında kullanıma hazır hale geleceğini ifade etti.
Modüller başta; akreditasyon, geliş-gidiş, ulaşım, çağrı merkezi, oteller ve oyunlar köyü gibi önem arz eden birimler için kullanılacak. Kullanılacak söz konusu sistem için felaket yönetimi dahilinde Erzurum kurulacak sistemlerin birebir aynıları Ankara'da yedekli çalışacak. Bu sayede yaşanabilecek olası herhangi bir aksaklık organizasyonu etkilemeyecek. Kullanılacak yazılım ve modüller için personele eğitim verileceğini de ifade eden Özdemir, "Bu eğitim oyunlar boyunca da devam edecek" dedi.
TÜM SPORCULARIN BİLGİLERİ ALINACAK
Erzurum 2011 Kış Oyunları için kurulacak olan bilişim sisteminde oyunlara katılacak olan tüm sporcuların bilgilerinin yer alacağını ifade eden Mehmet Özdemir, "Topladığımız bilgilerle hangi sporcunun kişisel bilgileri, sağlık problemleri ve yemek tercihleri gibi bilgileri önceden bileceğiz. Oyun Yönetim Sistemi ile sorunsuz bir yarışma dönemi geçirmeyi hedefliyoruz." dedi.
TEST YARIŞI DÜZENLENECEK
Yerinde sonuçlar, zamanlama ve skor sitemleri ile ilgili bilgi veren Erzurum 2011 Kış Oyunları Bilgi Teknolojileri ve Komünikasyon Direktörü Uğur Kılıç, sistemle ilgili ihalenin 8 Haziran'da tamamlandığını belirtti. Kullanılacak zamanlama ve sonuç sisteminin olimpiyat seviyesinde yapılacağının altını çizen Uğur Kılıç, tüm bilgilerin gerçek zamanlı ve kesin olmasını sağlayan elektronik ve bilgisayar temelli teknolojiler kullanılacağını belirtti.
Ayrıca Yerinde Sonuç Sisteminin; Müsabaka Yönetimi, Sonuç, Geçit, Skorboad, TV Grafik ve Yorumcu Bilgi modüllerinden oluşacağını bildirdi.
Teçhizatların teslimi, kurulumu, eğitimi ve Oyun Yönetim Sistemiyle entegrasyonunun tamamlanarak 20 Ocak'ta teslim edileceğini belirten Kılıç, "Sistem, oyunlar öncesinde federasyonlar tarafından belirlenecek iki yarışla test edilecek." dedi.
Bu sistemle oyunlar esnasında kırılabilecek rekorlar anında tespit edilecek. Ayrıca madalyaların nasıl dağıtılacağı ve sonuçların aynı anda internet ortamına aktarılması da yine bu sistem sayesinde gerçekleştirilecek.