Yarın Regaib Kandili Ankara

-YARIN REGAİB KANDİLİ ANKARA (A.A) - 16.06.2010 - DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ BARDAKOĞLU, REGAİP KANDİLİ NEDENİYLE YAYIMLADIĞI MESAJDA, İNSANLIĞIN ORT

  -YARIN REGAİB KANDİLİ

ANKARA ( A . A ) - 16 . 06 . 2010 - Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu , Regaip Kandili nedeniyle yayımladığı mesajda , insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve şiddetin , savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasını diledi .
Bardakoğlu mesajında , 17 Haziran Perşembe gününü Cumaya bağlayan gecenin , rahmet , bereket ve mağfiret mevsimi olarak nitelendirilen üç aylara girildiğini müjdeleyen Regaip Kandili olduğunu belirtti .
Üç aylar olarak nitelendirilen Recep , Şaban ve Ramazan aylarının , kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimi olduğunu ifade eden Bardakoğlu , bu aylar ' Müslümanlar olarak Hakk ' ın rahmet , bereket ve mağfiretine olan iştiyakımızı zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz müstesna zaman dilimleridir ' dedi .
Bu ayların dini hayata canlılık kattığına , imani değerlerin ve ahlaki erdemlerin artmasına , yardımlaşma ve dayanışma bilincinin çoğalmasına , inananların hayır ve iyilikte birbirleriyle yarışmasına vesile olduğuna dikkati çeken Bardakoğlu , mesajında şu görüşlere yer verdi :
' Bu özel aylar ve bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler , bizlere , hızla geçen zamanın değerini idrak etmenin , durup düşünmenin , hayatın yoğun koşuşturması ve temposu içinde kendimize dönüp , gönül alemine nazar kılmanın ve içe doğru bir yolculuk yapmanın imkanlarını sunar . Ayrıca Yüce Allah ' a gönülden yalvararak , günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi tövbeyle arındırma , kendimizi bulma ve bilme , nefsin sonu gelmez arzu ve ihtiraslarına dur deme ve onlardan uzaklaşma imkanını bahşeder .
Vahyin nüzulünün 1400 . yılını idrak ettiğimiz bu yılda , üç aylar ve bu aylarda bulunan mübarek geceleri fırsat bilerek , Yüce Rabbimizin çağlar üstü evrensel mesajını anlama , O ; nun anlam ve hikmetiyle buluşma ve hayatımıza tatbik etme adına , her zaman olduğu gibi gayretli olmak durumundayız . Çünkü manevi ve ahlaki değerlerin yozlaştırıldığı , aile değerlerinin ve toplumun ortak bağlarının yok olmaya yüz tutarcasına zayıflatıldığı , dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı günümüzde , Yüce Mevlamızın En ' am suresinde ' Bu ( Kur ' an ) da bizim indirdiğimiz bereket kaynağı bir kitaptır . Artık ona uyun ve Allah ' a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin ' buyurduğu üzere , Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur ' an-ı Kerim ' i daha iyi anlamaya , bunun için de onun değerlerini yaşamaya , yaşatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimiz ' in ( s . a . s . ) örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız büyüktür . '

-BİRARADA YAŞAMA-

Regaib Kandili vesilesiyle herkese başta Yüce Yaratan ile olan bağlarını ve hayatlarını yeniden gözden geçirmesini tavsiye eden Bardakoğlu , şunları kaydetti :
' Ahlak ve erdemin , doğruluk ve dürüstlüğün , paylaşma ve dayanışmanın , hak ve hukuka riayetin , barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamanın , yetime , öksüze ve kimsesize kol kanat germenin , fakir ve ihtiyaç sahiplerine vermenin , acı ve kederleri paylaşmanın , düşeni kaldırmanın , kutsal değerlere saygının , insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek , söz ve davranışlarımıza bu çerçevede yön verme kararlılığı içinde olmalıyız . Zira bu mübarek gün ve geceler değerlendirebildiğimiz , güzel amel ve davranışlarla içini doldurabildiğimiz , yanlışlarımızın farkına varıp istikamete yöneldiğimiz ölçüde , bizim için kazançlı ve bereketli zaman dilimlerine dönüşecektir .
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve yurt dışında yaşayan vatandaş ve soydaşlarımızla birlikte bütün İslam aleminin Regaip Kandili ' ni kutluyor , insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve şiddetin , savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasını , yapacağımız ibadet , dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Allah ; tan niyaz ediyorum . '

-KANDİL PROGRAMI-

Bu arada , Regaib Kandili dolayısıyla TRT 1 ' de yarın akşam saat 20 . 00 ' da mevlid programı yayınlanacak .
Erzurum Ulu Camii ' nden canlı yayınlanacak kandil programına , Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Hamza Aktan katılacak .

16 . 06 . 2010 12 : 58 : 07