'Taş Atan Çocuklar' Alt Komisyonda Tbmm

-'TAŞ ATAN ÇOCUKLAR' ALT KOMİSYONDA TBMM (A.A) - 16.06.2010 - KAMUOYUNDA 'TAŞ ATAN ÇOCUKLAR' OLARAK BİLİNEN ÇOCUKLARA İLİŞKİN DÜZENLEME İÇEREN Y-'TA

  - ' TAŞ ATAN ÇOCUKLAR ' ALT KOMİSYONDA

TBMM ( A . A ) - 16 . 06 . 2010 - Kamuoyunda ' taş atan çocuklar ' olarak bilinen çocuklara ilişkin düzenleme içeren yasa teklifi , konuya ilişkin tasarı ile birleştirilerek , alt komisyona havale edildi .
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç , Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt tarafından hazırlanan ve ' Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ' , Ahmet İyimaya başkanlığında toplanan Adalet Komisyonunda ele alındı .
Komisyon , teklifin , komisyonda bekleyen ve konuya ilişkin düzenleme içeren ' Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ' ile birleştirilerek , alt komisyona havale edilmesine karar verdi .
Teklifin görüşmeleri sırasında söz alan CHP ve MHP ' li üyeler Demokrasi ve Özgürlük İçin Yargıçlar ve Savcılar Birliği ( Demokrat Yargı ) Eşbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can ' ın , ' Anayasa Mahkemesinin Anayasa değişikliği konusundaki kararının uygulanmayabileceği ' anlamındaki sözlerini eleştirdiler .

-TARTIŞMA-

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ' ün konuşmasına ' sözde iki milletvekili tarafından hazırlanan . . . ' diye başlamasına , teklif sahipleri Tunç ve Ekmen tepki gösterdi . Tepkinin ardından başlayan tartışma , Öztürk ve Tunç ' un karşılıklı sert sözleriyle gerginliğe dönüştü .
Gerginlik üzerine , Komisyon Başkanı İyimaya toplantıya 10 dakika ara verdi . Aranın ardından Başkan İyimaya , Öztürk ' ün ' sözde teklif ' demek istediğini , hakaret kastının olmadığını söyledi .

16 . 06 . 2010 14 : 13 : 40