Schuster, Robinho'yu istiyor

Beşiktaş'ın çiçeği burnunda hocası Bernd Schuster, İstanbul'da büyük ilgiyle karşılandı. R.Madrid'den eski öğrencisi Brezilyalı Robinho'yu takımında görmek istediğini söyleyen ...

 

Beşiktaş ' ın çiçeği burnunda hocası Bernd Schuster , İstanbul ' da büyük ilgiyle karşılandı . R . Madrid ' den eski öğrencisi Brezilyalı Robinho ' yu takımında görmek istediğini söyleyen deneyimli çalıştırıcı , Portekizli Quaresma ' nın dünya çapında bir yıldız olduğunu belirtti . Alman basınına , " Başkan Demirören 4 hafta önce benimle irtibata geçti . " diyen Schuster , Türkiye ' de çok farklı konuştu .

Transfer dönemine hızlı bir giriş yapan ve dünyaca ünlü yıldız Ricardo Quaresma ' yı renklerine bağlayan Beşiktaş , rotasını Robinho ' ya çevirdi . Beşiktaş ' ın yeni teknik direktörü Bernd Schuster ' in Real Madrid ' de görev yaptığı dönemde öğrencisi olan ve " Onun olduğu yere giderim . " diyen Brezilyalının , Quaresma ' nın da Kartal ' a imza atmasının ardından Siyah-Beyazlı ekibin teklifine daha sıcak bakmaya başladığı öğrenildi . Beşiktaş ' ın Alman çalıştırıcısı Schuster de Robinho ' nun dünyanın en iyi futbolcularından birisi olduğunu söyledi . Schuster , bonservisi Manchester City ' de bulunan , ancak Brezilya ' nın Santos takımında kiralık olarak forma giyen golcüyü her teknik adamın isteyeceğini dile getirdi .
Alman spor sitesi spox . com ' a konuşan tecrübeli hoca , Stuttgart ' tan alınan Hilbert , Portekizli yetenek Quaresma ve adı Beşiktaş ' la anılan Robinho ' yla ilgili soruları cevapladı . Hedefe ulaşmak için iyi şeyler yapmaları gerektiğine işaret eden Schuster , " Ricardo Quaresma çok yönlü bir oyuncu . İki ayağını da kullanabiliyor ve orta sahanın sağında veya solunda görev yapabiliyor . Uluslararası tecrübeye sahip . Dünyanın en ünlü kulüplerinde oynadı . En iyi çağında . Robinho ise kalitesi tartışılmaz bir isim ve çok iyi bir çocuk . Onu kadrosunda görmeyi her teknik direktör ister . " dedi . Ernst ve Fink gibi Alman oyuncuların da Beşiktaş ' ta mücadele ettiği yönündeki hatırlatma üzerine deneyimli taktisyen şu değerlendirmede bulundu : " Beni tek ilgilendiren şey , bir oyuncunun felsefeme uyup uymaması ve takım oyununa uyumu . Bütün oyuncuları izleyeceğim , herkesi gözden geçireceğim . Kimsenin yeri garanti değil ve herkese şans vereceğim . " şeklinde konuştu . Beşiktaş ' la ilgili vatandaşı Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ' a danışmadığını ve bilgi almadığına işaret eden Schuster , şöyle devam etti : " Bilgileri kendim toplayacağım . İlk antrenmanları iple çekiyorum , olumlu ve olumsuz yanlarımızı göreceğim . Ayrıca teknik kadromuz çok deneyimli bir ekip . "
DEMİRÖREN ' LE DÖRT HAFTA ÖNCE GÖRÜŞTÜM!
Alman Bernd Schuster , Mustafa Denizli ' nin görevi bırakması ve sözleşmesiyle ilgili de satır aralarında önemli bir gerçeği itiraf etti . Siyah-Beyazlıların büyük ve uluslararası platformda önemli bir kulüp olduğunu belirten Schuster , " Yönetimi , gelecekle ilgili düşünceleri ve şehir itibarıyla her şey olumlu . Başkan Yıldırım Demirören 4 hafta önce şahsen benimle irtibata geçti . Başkan ile ilk görüşmelerden itibaren kulüp hakkında ve özellikle de kadro hakkında bilgiler edinmeye başladım . Saatlerce video analizi yaptım ve takımımla tanışmak için sabırsızlanıyorum . " ifadelerini kullandı . Dün akşam saatlerinde İstanbul ' a gelen ve Swiss Otel ' e geçen Schuster bu kez farklı açıklamalar yaptı : " Beşiktaş ile çok önceden anlaştığım doğru değil . 1 hafta önce Ahmet Bulut aracılığıyla menajerlerime Beşiktaş ' ın benimle ilgilendiği bilgisi geldi . 3-4 gün önce kulüp yöneticileriyle buluştuk . 2-3 gün de görüştük . Beşiktaş ' a transfer sürecim toplamda 1 haftayı geçmez . " Schuster , Siyah-Beyazlı taraftarlara da mesaj gönderdi : " Ben de onlar gibi heyecanlıyım . Umarım taraftar sabırlı olur . Onların desteğine ihtiyacımız var . İnönü kalemiz olacak . " Süper Lig ' in kalitesine işaret eden Schuster , sözlerini şöyle noktaladı : " Türk Milli Takımı Euro 2008 ' de Almanya ' ya şanssız bir şekilde yarı finalde elendi . Dünya Kupası ' nda olmaması gerçek gücünü göstermez . Umuyorum Beşiktaş ile Avrupa Ligi ' ne katılıp Türk futbolunu başarılı bir şekilde temsil ederiz . "
Hayatımda böyle ilgi görmedim
m . burak bürkük istanbul
-Beşiktaş ' ın yeni teknik direktörü Bernd Schuster , İstanbul ' a geldi . Alman çalıştırıcıyı , Atatürk Havalimanı ' nda Transfer Komitesi Başkanı Serdal Adalı , Transfer Komitesi üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ve Siyah-Beyazlı taraftarlar çiçeklerle karşıladı . Futbolseverler , Schuster ' e Beşiktaş şapkası ve kaşkolu taktı , daha sonra da omuzlara alarak aracına kadar götürdü . Sürekli ' Bernd Schuster ' diye tezahüratlar yapıldı , Alman hoca da el sallayarak Beşiktaşlıları selamladı . İlgiye şaşıran Schuster , ' Fantastik bir ortam var ' dedi ve ekledi : " Buraya ilk kez geliyorum ama şu an sanki hep buradaymışım gibi hissediyorum . Böyle bir karşılamayı hayatım boyunca yaşamadım . Sanırım Türkiye ' den başka bir yerde böyle bir ilgi olamaz . Çok mutluyum . Çok güzel günler yaşayacağız . Beşiktaş ' ı defalarca televizyondan izledim . Şimdi takımın başında olacağım . " Alman teknik adam omuzlara alınıp arabaya taşınması sırasında zor anlar yaşadı . Bernd Schuster , bugün sağlık kontrolünden geçip , BJK İnönü Stadı ' nı gezdikten sonra saat 14 . 00 ' te BJK Nevzat Demir Tesisleri ' nde sözleşme imzalayacak .
Q7 cumartesi İnönü ' de
Beşiktaş ' ın yeni transferi Portekizli Ricardo Quaresma , cumartesi günü BJK İnönü Stadı ' nda imza atacak . Siyah-Beyazlı kulüp , törenin saat 18 . 30 ' da gerçekleştirileceğini duyurdu . Açıklamada şöyle denildi : " Hem Avrupa hem de Türkiye ' de büyük yankı uyandıran transfer başarımızı BJK İnönü Stadı ' nda taçlandırıyoruz . Quaresma , binlerce Beşiktaşlı ile buluşacağı bu özel günde tezahüratlar eşliğinde sözleşme imzalayacak . "

Zaman