Portekiz'de sahil rahatlığı

Dünya Kupası'nda sıkıcı geçen maçlara dün bir yenisi daha eklendi.G Grubu'nda Fildişi Sahili ile Portekiz 0-0 berabere kaldı. Fildişi'nde sonradan oyuna giren Drogba ile Po...

 

Dünya Kupası ' nda sıkıcı geçen maçlara dün bir yenisi daha eklendi . G Grubu ' nda Fildişi Sahili ile Portekiz 0-0 berabere kaldı . Fildişi ' nde sonradan oyuna giren Drogba ile Portekiz ' in yıldız ismi Ronaldo oldukça etkisizdi . Doğru dürüst gol pozisyonunun izlenmediği karşılaşma vasatı bile aşamadı .

Dünya Kupası ' nda sonucu en çok merak edilen karşılaşmalardan biri olan Fildişi Sahili-Portekiz maçı golsüz eşitlikle tamamlandı . Güney Afrika ' da devam eden turnuvanın G Grubu ' nda iki güçlü ülke karşı karşıya geldi . Fildişi Sahili ile Portekiz ' de forma giyen birbirinden ünlü yıldızların ilk kez sahne aldığı maç vasatı aşamazken , futbolseverlerin bol gol pozisyonu izleme beklentisi yine karşılanmadı .
G Grubu ' nda bir üst tura çıkmasına kesin gözüyle bakılan Brezilya ' dan sonra Fildişi Sahili ya da Portekiz ' in ikinci olacağı tahmin ediliyordu . Ancak grubun açılış maçında karşılaşan iki ülke performanslarıyla hayal kırıklığına yol açtı . Porth Elizabeth kentindeki 46 bin seyirci kapasiteli Nelson Mandela Bay Stadı ' ndaki oynanan maçın ilk yarısı orta sahada top kayıplarıyla geçti . Portekiz ' in en önemli kozu olması beklenen Real Madrid ' li Cristiano Ronaldo ' nun bir şutu direkten dönerken genç oyuncu maç boyunca etkisiz kaldı . İstediklerini yapamadığı için zaman zaman sinirlerine de hakim olamayan Ronaldo , takımının hücum gücüne zenginlik katamadı .
Önceliği gol yememeye veren iki ekip de ikinci yarıda daha istekliydi . Ancak yine çok fazla gol pozisyonu yoktu . Fildişi ' nde sonradan oyuna giren Chelsea ' nin yıldızı Didier Drogba ' nın oyuna hareket kazandırması bekleniyordu ama tecrübeli golcü neredeyse hiç ortalıkta gözükmedi . Fildişi ' nde Galatasaray ' lı Abdulkader Keita son 10 dakika oyuna dahil oldu . Keita , rakip kalede tehlike oluştursa da topu ağlarla buluşturamadı . Maçın son bölümünde iki ekip de birkaç cılız ataktan boş dönünce kaşılaşma 0-0 berabere bitti .
Galatasaraylı Keita 10 dakikada parladı
Maça yedekler arasında başlayan Galatasaraylı Abdul Kader Keita , son 10 dakikada oyuna girdi . Fildişi Teknik Direktörü Eriksson , sol kanatta istediklerini gerçekleştiremeyen Gervinho ' nun yerine Keita ' yı sahaya sürerken tecrübeli futbolcu yaptığı klas hareketler ve verdiği paslarla alkış topladı . Turnuvanın en büyük yıldızlarından biri olan Drogba da sakatlığı nedeniyle maça ilk 11 ' de başlayamadı . Drogba 66 ' da yeşil çimlere ayak basarken sakatlığı yüzünden fazla etkili gözükmedi .
BBC ' den vuvuzela için yeni önlem
İngiliz yayın kuruluşu BBC , Dünya Kupası maçlarını vuvuzela sesleri olmadan izleyicilerine aktarmaya hazırlanıyor . Dünya Kupası maçlarına damgasını vuran vuvuzela ile ilgili yorum ve tartışmalar İngiliz basınında tartışılmaya devam ediyor . Guardian gazetesi , izleyicilerden çok sayıda şikayet alan BBC televizyonunun maçları vuvuzela sesleri olmadan izleyebilme seçeneğini sporseverlere sunacağını yazdı . Times ise vuvuzeladan şikayet eden futbolculara yer verdi .

Zaman