Nevşehir'de çevre ödülleri sahiplerini buldu

Nevşehir'de, Küresel Isınma ve Çevre Gönülleri Derneği (KÜREÇEV) tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen 'Çevre Ödülleri' sahiplerini buldu.

KÜRE

  Nevşehir ' de , Küresel Isınma ve Çevre Gönülleri Derneği ( KÜREÇEV ) tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen ' Çevre Ödülleri ' sahiplerini buldu .

KÜREÇEV ' in , bu yıl iki kategoride değerlendirdiği ödüllerden ' En Çevreci Kurum ' ödülüne Nevşehir ' in Gülşehir ilçesi Belediyesi , ' En Çevreci İnsan ' ödülüne ise Nevşehir Merkez Endüstri Meslek Lisesi Öğretmenlerinden İsmail Demirel layık görüldü .

Ödüller , Nevşehir Merkez Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen törenle sahiplerine verildi . Gülşehir Belediyesi adına Belediye Başkanı Mustafa Dursun ' a ödülü Küresel Isınma ve Çevre Gönülleri Derneği Başkanı Ömer Durmuş Saltık , Öğretmen İsmail Demirel ' e de ödülü Nevşehir Merkez Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali İhsan Geçici tarafından verildi .

Ödül töreninde konuşan KÜREÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Durmuş Saltık , dernek yönetim kurulu ve üyeleri olarak yaptıkları değerlendirme sonucu yeşil alan çalışmaları , ağaçlandırma faaliyetleri ve son dönemde Gülşehir Hidroelektrik Santrali çalışmalarında göstermiş olduğu çevreye duyarlılığı nedeniyle , Gülşehir Belediyesi ' ni ' En Çevreci Kurum ' olarak belirlediklerini söyledi .

Saltık , Nevşehir Merkez Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden İsmail Demirel ' i de Nevşehir ve vadilerdeki bitki örtüsü üzerine yapmış olduğu araştırmalar ve kitap çalışmaları nedeniyle genel kurul kararıyla ödüllendirdiklerini ifade etti . Toplumda çevre bilincinin oluşması noktasında , ' ' Temiz insan , temiz çevre ' ' sloganıyla çalıştıklarını belirten Saltık , çevre ödüllerini organize etmelerindeki amaçlarının , gelecek nesillere bugünkü mevcut çevre koşullarının aktarılmasının yanında çevreye duyarlı insan sayısının artırılmasıyla birlikte doğaya , insanlığa , yaşama hizmet sunulması ve bu noktada mücadele edenlerin sayısının artırılması olduğunu kaydetti .

Çevre ve tüketici alanında yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydeden Saltık , bununla birlikte Nevşehir genelinde görevlendirmiş oldukları temsilcilerin , tespit edilen isimler üzerinde çalışmalar yaparak kimlerin ödül alacağının belirlendiğini dile getirdi .

Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun ise , konuşmasında , daha iyi bir çevre ve yaşamın , tüm insanların en doğal hakkı olduğunu vurguladı . Dursun , Gülşehir için , temiz bir çevre için çalışmaya devam edeceklerini , bu ödülün kendilerini daha da şevklendirdiğini ifade etti .