İspanya: 0 - İsviçre: 1

Stat: Durban Stadium

Hakemler: Howard Webb (İngiltere), Darren Cann (İngiltere), Michael Mullarkey (İngiltere)

İspanya: Casillas, Pique, Puyol, İn

  Stat : Durban Stadium

Hakemler : Howard Webb ( İngiltere ) , Darren Cann ( İngiltere ) , Michael Mullarkey ( İngiltere )

İspanya : Casillas , Pique , Puyol , İniesta ( Dk . 77 Pedro ) , David Villa , Xavi , Capdevila , Xabi Alonso , Sergei Ramos , Sergei Busquets ( Dk . 61 Torres ) , David Silva ( Dk . 62 Navas )

İsviçre : Benaglio , Lichtsteiner , Senderos ( Dk . 36 Von Bergen ) , Huggel , Barnetta ( Dk . 90+2 Eggimann ) , Gökhan İnler , Nkufo , Grichting , Fernandes , Ziegler , Eren Derdiyok ( Dk . Hakan Yakın )

Gol : Dk . 52 Fernandes ( İsviçre )

Sarı kartlar : Benaglio , Grichting , Ziegler , Hakan Yakın ( İsviçre )

Güney Afrika ' da devam eden Dünya Kupası ' nda ilk büyük sürpriz gerçekleşti ve son Avrupa şampiyonu ve turnuvanın en büyük favorisi İspanya , ilk maçında İsviçre ' ye 1 - 0 mağlup oldu .

H Grubu ' nda oynanan günün ikinci karşılaşmasında İsviçre , İspanya ' yı 1-0 mağlup ederek turnuvanın ilk büyük sürprizini gerçekleştirdi . Bu karşılaşma ile aynı zamanda gruplardaki ilk maçlar da tamamlanmış oldu .

İspanya ile İsviçre arasındaki maçın ilk yarısında iki takımda pek fazla pozisyon üretemedi . Oyun genelde İsviçre yarı alanında geçerken , ilk yarıda akılda kalan tek pozisyonda 24 . dakikada Barcelonalı Pique ceza sahası içinde oluşan karambolde bir anda kaleci ile karşıya kaldı vuruşunda Benaglio ayaklarıyla gole izin vermedi .

İkinci yarıya iyi başlayan İspanya golü bulan ise İsviçre oldu . 52 . dakikada ceza sahasına giren Eren , açısını kapatan Casillas ' dan topu kurtardı , kale önünde boşta kalan topu Fernandes ağlara gönderdi .

Golden sonra kısa süreli bir şaşkınlık geçiren İspanyollar Torres ve Navas ' ın oyuna girmesiyle hareketlendi . Inieste ve Torres ' in girdikleri pozisyonlardan da İspanya yararlanamazken , 70 . dakika Xabi Alonso ' nun füzesinde direkler gole izin vermedi .

74 . dakika bu kez şans İspanya ' nın yanındaydı . Türk kökenli oyuncu Eren Derdiyok çalımlarla ceza sahasına girdi , yerden düzgün vuruşunda top yan direkten geri geldi . Oluşan karambolde İspanya savunması topu uzaklaştırdı .

Kalan dakikalarda İspanya ' nın baskısına iyi direnen İsviçre sahadan 1-0 ' lık skorla galip ayrıldı ve üç puanı hanesine yazdırdı .

Bu arada 2006 yılında yapılan Dünya Kupası ' na hiç gol yemeden veda ederek ilginç bir istatistiğe imza atan İsviçre ' nin gol yememe serisi 5 maça çıktı .

Öte yandan H Grubu ' nda oynanan günün ilk maçında ise Şili , Honduras ' ı 1-0 mağlup etti .