İki işletme daha yeşil kuruluş oldu

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Yeşil Havaalanı' Projesi kapsamında, Milas-Bodrum Havaalanı'nda HAVAŞ Havaalanları Yer Hizmetle

  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ' Yeşil Havaalanı ' Projesi kapsamında , Milas-Bodrum Havaalanı ' nda HAVAŞ Havaalanları Yer Hizmetleri AŞ ve Adnan Menderes Havaalanı ' nda TAV İzmir Terminal İşletmeciliği AŞ Yeşil Kuruluş unvanı aldı . Proje şartlarını yerine getiren her iki işletmeye SHGM tarafından Yeşil Kuruluş Sertifikası verildi .

Havaalanlarında faaliyet gösteren kurum/kuruluşların çevreye verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve mümkün ise ortadan kaldırılabilmesi amacıyla uygulamaya konan proje kapsamında Yeşil Kuruluş unvanı alan işletme sayısı 2010 yılı içerisinde 7 ' ye , toplamda ise 9 ' a yükseldi .

Daha önce MRO Teknik Servis Sanayi ve Ticaret AŞ ve THY Teknik AŞ 2009 yılı içerisinde ; Hezarfen Havacılık Ticaret AŞ , TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği , ATM Havalimanı Yapım ve İşletme AŞ , Fraport IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal ve Yatırım İşletmeciliği AŞ ve Çelebi Hava Servisi AŞ ( İzmir ) de bu yıl içerisinde söz konusu sertifikayı almaya hak kazanmıştı .

Proje ile canlılar üzerinde olumsuz etki meydana getiren ve çok sayıda sağlık sorununa yol açan çevresel kirlenmenin oluşmadan önlenebilmesi , çevreye duyarlı hava alanlarının çoğalması ve bu hava alanlarında çevreci stratejilerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi amaçlanıyor .