Honduras 0-1 Şili

Dünya Kupası 2010 H Grubu'nda Honduras ile Şili karşı karşıya geldi. Honduras karşısında etkili bir futbol sergileyen Şili, ilk yarıda bulduğu tek golle grup maçlarına 3 puanla başladı.

  2010 Dü ; nya Kupası H Grubu ' nda Nelspruit ' teki 43 bin seyirci kapasiteli Mbombela Stadyumu ' nda Şili Honduras ' ı 1-0 yendi . Maç ; ın tek golü ; nü ; 35 . dakikada Beausejour kaydetti . Şili ' nin maç ; ın başından sonuna kadar oynadığı hızlı oyun dikkatlerden kaç ; maz iken Beşiktaş ' ın oyuncusu Tello ise forma şansı bulamadı . Bu sonuç ; la Şili gruba 3 puanla başlarken , Honduras ilk maç ; ında puanla tanışamadı .

Maç ; a ç ; ok hızlı başlayan Şili ö ; zellikle sağ kanada etkili bir biç ; imde kullanmaya başladı . Fernandez , Isla ve Beausejour ü ; ç ; lü ; sü ; Şili ' de en dikkat ç ; eken isimlerdi . Karşılaşmanın başında Fernandez ' in serbest vuruşu ü ; stten az farkla auta gitti . Ö ; nde baskı kuran Şili Honduras savunmasına zor anlar yaşattı . Ö ; zellikle kanatları etkili kullanan Şili zaman zaman savunmasında da boşluklar verdi ama defansta hata yapmadı .

BEAUSEJOUR ' DAN İLGİNÇ ; GOL!

Karşılaşmanın 35 . dakikasında sağdan gelişen Şili atağında Fernandez ' in ara pasında kaç ; a Isla topu ceza alanına ç ; evirdi . Honduras defansından seken top Beausejour ' a ç ; arparak ağlarla buluştu ve Şili maç ; ın başından beri ısrarla aradığı golü ; buldu . Kalan bö ; lü ; mlerde de ikinci gol arayışlarını sü ; rdü ; ren Şilili oyuncular bu sefer ç ; erç ; eveyi bulamadı . Şili ilk yarıda pozitif oyunu ile dikkat ç ; ekti . Honduras zaman zaman etkili olsa da ç ; ok tehlikeli bir pozisyon yakalayamadı .

İkinci yarıya da hızlı başlayan Şili Honduras kalesinde baskı kurdu . Ö ; zellikle orta saha oyuncularının sü ; rekli dikine oynamayı sevmesi , Şili ' nin bu maç ; taki en ö ; n plana ç ; ıkan ö ; zelliği olarak dikkat ç ; ekti . Sanchez ' in kanattaki hareketli oyunu da Şili ' nin artıları arasındaydı . Honduras ise ikinci yarının başlarında etkili olmakta zorlandı . Defans kurgusunda da problemler yaşayan Honduras Şili ' ye ç ; ok pozisyon verdi .

ŞİLİ POZİSYONLARI HARCADI

Duran toplarla da tehlike yaratan Şili maç ; ın 65 . dakikasında ö ; nemli bir gol fırsatını kullanamadı . Honduras ikinci yarı hiç ; etkili olamaz iken Şili ' nin farkı aç ; ma ç ; abaları da sonuç ; vermedi . Şili Honduras kalesinde ç ; ok rahat gol pozisyonu bulmasına rağmen , son vuruşlardaki başarısızlığından dolayı gol sayısı 1 ' de kaldı . Şili ilk yarıda bulduğu golle Honduras maç ; ını kazanmayı bildi .

Şili grupta bir sonraki maç ; ta 21 Haziran ' da İsviç ; re ile karşılaşırken , Honduras aynı tarihte son Avrupa Şampiyonu İspanya ö ; nü ; ne ç ; ıkacak

91 ' Gonzalez ' in ceza alanı dışından gelişine vurduğu şut ü ; stten auta gitti .
90 ' +3 dakika uzatma ilave edildi .
89 ' Ponce ' nin yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest vuruş baraja takıldı .
87 ' Valdivia kenara alındı . Mark Gonzalez oyunda . . Şili 3 . değişiklik hakkını da kullandı .
86 ' Alvares ' in sağ kanattan yaptığı orta kaleci Bravo ' da kaldı .
84 ' Son 3 hazırlık mü ; sabakasından galibiyetle ayrılan Şili , rakibi karşısında futbol yö ; nü ; nden de ü ; stü ; n bir gö ; rü ; ntü ; ç ; iziyor .
81 ' Şili ' de değişiklik . . Vidal kenarda . . Contreras oyunda . .
78 ' Honduras ' ta son değişiklik . . Nunez kenarda . . Martinez oyunda .
74 ' Sanhez ceza alanına sağdan girdi . Rakibini ç ; alımlayıp vurmak istedi ama şutu savunmadan sekti .
70 ' Palacios sol kanattan etkili olmak istedi ama Sanchez topa ayak uzattı ve korner .
68 ' Şili ikinci yarıda da oyunun mutlak hakimi . . Hü ; cum hattında da sıkç ; a pozisyona giren Şili , Honduras ' a fazla gol pozisyonu da vermedi .
65 ' Fernandez ' in sol kanattan kullandığı serbest vuruşu , Vidal kafayla altıpas bö ; lgesine indirdi . Ponce boş pozisyonda kafayla vuruşunu yaptı ; ama Valladares inanılmaz bir biç ; imde uç ; tu ve ç ; izgi ü ; zerinden gole izin vermedi!
64 ' Valladares ç ; izgi ü ; zerinden inanılmaz bir gol ç ; ıkardı!
60 ' Honduras ' ta oyuncu değişikliği . . Pavon kenarda . . Welcome oyunda .
57 ' Sanchez , ceza alanı ö ; n ç ; izgisi ü ; zerinde rakibinde sıyrılmak isterken yerde kaldı . . Sanchez kısa sü ; reli bir sakatlık yaşadı . . Şili penaltı bekledi , Mallet yine ' devam ' kararı verdi .
52 ' İlk oyuncu değişikliği Şili ' den . . Millar kenara alındı . Jara oyuna dahil oldu .
50 ' Sanchez ceza alanı sağında Izaguirre ' i geç ; emedi ; ama sonrasında pres yaparak takımına korner kazandırdı .
48 ' Guevara ' nın ceza alanı dışından şutu savunmadan dö ; ndü ; .
47 ' Honduras ' ta Alvarez ceza alanı iç ; inde Medel ' in ayak darbesiyle yerde kaldı . Orta hakem Mallet oyunu devam ettirdi .
46 ' İkinci yarıya Şili başladı .