Geylani: 'Başbakan BDP'yi hedef gösterdi'

BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, 'Başbakan, dün grup toplantısında bir kez daha partimizi hedef göstermiştir' iddiasında bulundu.

  BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani , " Başbakan , dün grup toplantısında bir kez daha partimizi hedef göstermiştir " iddiasında bulundu . Geylani , TBMM ' de düzenlediği basın toplantısında , bir yılı aşkın süredir " partisine ve belediye başkanlarına ve parti yöneticilerine karşı başlatılan operasyonun son halkasının Hakkari ' de gerçekleştiğini ve 11 kişinin haksız yere tutuklandığını " savundu .

" BDP Hakkari örgütünün de diğerleri gibi siyasi saiklerle kapatıldığını ve yargının bağımsız ve tarafsız olmadığının bir kez daha anlaşıldığını " ileri süren Geylani , " Artık Anayasa Mahkemesi yerine hükümetlerin talimatlarıyla DGM ' leri aratmayan özel yetkili mahkemeler kanalıyla partimiz fiilen kapatılmak istenmektedir " dedi .

Polisin tutumunu eleştiren Geylani , " Sadece Hakkari ' de , neredeyse her gün bir yurttaş -ki bunların çoğunluğunu çocuklar oluşturmakta - polisin sert orantısız müdahalesinin hedefi haline gelmektedir . Hakkari ' de yaşananlar , Filistin ' de yaşananlardan daha vahimdir . Ne yazık ki Başbakan , kendi ülkesinde yaşanan trajedileri görmezden gelmekte , hatta bu saldırıların talimatını mesajlarıyla kendisi vermektedir " dedi .

Geylani , " Öte yandan , Sayın Başbakan , Orta Doğu kahramanlığına soyunmakta , İsrail ' e karşı sahte kabadayılık taslamaktadır . Sayın Başbakan , dün grup toplantısında bir kez daha partimizi hedef göstermiştir . Oysa ki bu ülkede yaşanan tüm hukuksuzlukların , tırmanan savaşın , akan her kan damlasının ve annelerin gözyaşlarının tek sorumlusu kendisidir " diye konuştu .


CNN Türk