Fiat, Polonya Üretimini İtalya'ya Kaydırıyor

İtalyan otomotiv devi Fiat, en çok sattığı model olan Panda'nın üretimini Polonya'dan alıp ülkesindeki Pomigliano d'Arco fabrikasına döndürme çalışmaları yapıyor.

Bazı Alfa Romeo modelleri ve Fiat Bravo'nun üretildiği 45 bin araç üretme kapasiteli fabrika için 700 milyon euro yatırımla fabrikanın kapasitesini yılda 250 bin araca çıkarmak isteyen Fiat işçilerle yeni bir anlaşma peşinde fakat Metal-Mekanik İşçileri sendikasının engeline takıldı. İşçilerden büyüme süresince 6 gün 18 vardiye çalışmalarını isteyen Fiat ayrıca fazla mesai günlerinde grev isteyenlere bir ceza sistemi öngörüyor. Şartları kabul edilmez bulan sendika başkanı Maurizio Landini ulusal
sözleşmenin uygulanmasını istediklerini, firmanın bu sözleşme kurallarına uyması halinde anlaşmaya karşı gelmeyeceklerini belirtti.
Fiat CEO'su Sergio Marchionne'nin üretim planına göre 2014 yılında dünyada 6 milyon araç Fiat ve Chrysler tarafından üretilecek. Bu sayının 1 milyon 400 bini ise İtalya'da üretilecek, yani bugünkü üretim 2'ye katlanacak.