Favori İspanya'ya İsviçre şakası

İsviçre, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avrupa şampiyonu İspanya'yı 1-0 yenerek büyük bir sürprize imza attı.

  İsviçre , Dünya Kupası ' ndaki ilk maçında Avrupa şampiyonu İspanya ' yı 1-0 yenerek büyük bir sürprize imza attı . İspanya , Brezilya ile birlikte en büyük favori olarak gösterildiği 2010 Dünya Kupası finallerindeki ilk maçında tam bir şok yaşadı .

Euro 2008 şampiyonu , Durban ' daki Moses Mabhida Stadı ' nda oynadığı H Grubu maçında İsviçre ' ye 1-0 mağlup oldu .

İsviçre , Gelson Fernandes ' in 52 . dakikada attığı golle , altıncı günü geride kalan turnuvanın en büyük sürprizine imza attı .

Fernandes ' in golünden sonra ikinci yarıda İspanya ve İsviçre ' nin birer şutunda direkler gole izin vermedi .

Klasik kısa pasa dayalı oyunuyla ilk dakikadan itibaren İsviçre yarı sahasına yerleşen İspanya , özellikle ilk 15 dakikadan sonra rakip ceza alanında tehlikeli olmaya başladı .

İspanya rakip kaleye ilk şutunu ancak 17 . dakikada çekebildi . David Silva ' nın ceza sahasının hemen içinde sol çaprazdan vuruşunda yerden giden top Benaglio ' da kaldı .

İsviçre kalecisi Benaglio 24 . dakikada mutlak bir pozisyonda gole izin vermedi . Iniesta ' nın güzel pasında pasında ceza sahası içinde topla buluşan Pique rakibinden sıyrıldı , vuruşunda Benaglio topu çeldi .

26 . dakikada Reto Ziegler ' in kullandığı frikikte Casillas yerden seken topu iki hamleden kontrol etti . İsviçre bu pozisyon dışında İspanya kalesini tehdit edemedi .

Takım arkadaşının da içinde bulunduğu bir pozisyonda sakatlanan İsviçre ' nin savunma oyuncusu Senderos 36 . dakikada yerini Steve von Bergen ' e bıraktı .

45 . dakikada soldan hızla ceza alanına giren David Villa rakibinden sıyrıldı ancak topa istediği gibi vuramayınca bir İspanya atağı daha da sonuçsuz kaldı .



İkinci yarıya bir an gole ulaşmak için güçlü başlayan İspanya özellikle sol kanattan Iniesta ile ataklar geliştirdi ama golü yiyen taraf oldu .

Benaglio ' nun uzun kaleci vuruşunda topu önünde bulan Eren hızla ceza alanına girdi , ileri çıkan kaleci Casillas ' ın müdahalesinde boşta kalan topu Fernandes boş kaleye yolladı .

İspanya teknik direktörü Vicente del Bosque son yarım saate girerken iki oyuncu birden değiştirdi . David Silva ' nın yerine Jesus Navas , Sergio Busquets ' in yerine Fernando Torres girdi .

70 . dakikada Xabi Alonso ' nun sert şutunda top üst direkten döndü . İki dakika sonra Navas sağdan ceza alanına girdi , yerden şutunda top Benaglio ' da kaldı .

74 . dakikada İsviçre ikinci çok yaklaştı . Eren Derdiyok ceza alanı içinde Capdevilla ve Busquets ' i çalımladı , sağ ayağının dışıyla mükemmel vurdu , top direkten döndü .

Del Bosque 77 . dakikada Iniesta ' nın yerine Pedro ' yu alarak son oyuncu değişikliği hakkını kullandı . 79 ' da Navas ' ın ceza sahası dışından çektiği sert şutta top yandan auta gitti .

Kalan bölümde ve beş dakikalık uzatmada İspanya ' nın çabaları sonuç vermedi .


İspanya : Casillas , Sergio Ramos , Puyol , Pique , Capdevila , Busquets ( 61 Torres ) , Silva ( 61 Jesus Navas ) , Alonso , Xavi , Iniesta ( 77 Pedro ) , Villa .

İsviçre : Benaglio , Lichtsteiner , Senderos ( 36 Von Bergen ) , Grichting , Ziegler , Barnetta ( 90+2 Eggimann ) , Gökhan İnler , Huggel , Fernandes , Eren Derdiyok ( 79 Hakan Yakın ) , Nkufo .

Gol : 52 Fernandes

Sarı kartlar : Grichting , Ziegler , Benaglio

Hakem : Howard Webb ( İngiltere )

Stat : Moses Mabhida




CNN Türk