Erzincanlı İki Dağcı Avusturya Yolcusu

Uluslar arası Dağ Kayağı Dağ Kayağı Federasyonu'nun daveti üzerine Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca, TDF Dağ Kayağı Kurulu Başkanı ve Milli Takım sorumlusu Öğr

Erzincanlı İki Dağcı Avusturya Yolcusu
Uluslar arası Dağ Kayağı Dağ Kayağı Federasyonu'nun daveti üzerine Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca, TDF Dağ Kayağı Kurulu Başkanı ve Milli Takım sorumlusu Öğr. Gör. Yılmaz Ünal, yine TDF Dağ Kayağı Kurulu ve EDKİK Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamit Mermerkaya Avusturya'ya gidiyor.
Dağ kayağı olimpik yarışların yanı sıra olası dağ kazaları neticesinde dağ arama ve kurtarma da önemine binaen bilgilendirme toplantısı 18-21 Haziran 2010 tarihleri arasında Avusturya'nın da Salzburg şehrinde yapılacak
Ünal, yaptığı açıklama da; "Dünyada hızla gelişen bu spor dalında TDF olarak son yıllarda önemli çalışmalar yaptık. Dağ kayağı temel eğitimi, gelişim eğitimi ve ileri seviye dağ kayağı eğitimlerinin yanı sıra Türkiye şampiyonaları yaptık. Bu yarışmalar neticesinde EDKİK sporcularının Türkiye genelinde önemli başarılar elde ettiler. Amacımız federasyon olarak uluslar arası boyutta başarıları yakalamaktır. Bunun için sistemli bir şekilde çalışmalarımız devam edecektir.
Dünya'nın sayılı kayak merkezlerinden biri olacağına inandığımız Ergan Dağı Projesi'nin hayata geçirilmesinden sonra Ergan Dağı'nda uluslar arası dağ kayağı ve kayak yarışlarına ev sahipliği yapabileceğimize inanıyorum" dedi.