Elano attı, Brezilya galip

Dünya Kupası'nda Brezilya, Elano'nun da bir gol attığı G Grubu'ndaki ilk maçında Kuzey Kore'yi 2-1 yendi.

  Dünya Kupası ' nda Brezilya , Elano ' nun da bir gol attığı G Grubu ' ndaki ilk maçında Kuzey Kore ' yi 2-1 yendi .
Beş kez dünya şampiyonu Brezilya , 2010 Dünya Kupası ' ndaki ilk maçında kupanın belki de en çok merak edilen takımı Kuzey Kore ile Ellis Park ' ta karşılaştı .

Kupa tarihinin en başarılı ülkesi Brezilya , Maicon ve Elano ' nun attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı .

1966 ' dan sonra ikinci kez Dünya Kupası ' nda mücadele eden Kuzey Kore 89 . dakikada Yun-Nam Ji ' nin golüyle farkı bire indirdi , aynı futbolcu son dakikada uzaktan çektiği şutla Brezilya kalesinde tehlikeli oldu .

G Grubu ' na üç puanla başlayan Brezilya ' da Galatasaraylı Elano ilk 11 ' de forma giydiği mücadelede yerini 72 . dakikada attığı golden sonra Dani Alves ' e bıraktı .

Kuzey Kore ilk yarıda savunmada kalmayı tercih etti ve ani ataklarla etkili olmaya çalıştı . Brezilya ise ceza sahasının civarından çektiği şutlarla rakip kaleyi yokladı .

Rakibinin baskılı ve enerjik oyunu karşısında zaman zaman zorlanan Brezilya ' da teknik direktörü Dunga , Galatasaraylı Elano ' ya ilk 11 ' de şans verdi .

İkinci yarıya hızlı giren Brezilya , Michel Bastos ' ın frikiği ve Robinho ' nun ceza sahası dışından çektiği şutla gole yaklaştı .

Güney Amerika ekibi 55 . dakikada öne geçti . Elano ' nun ceza sahasının sağ tarafına gönderdiği topa hareketlenen Maicon sıfıra yakın bir noktadan sert bir şutla Brezilya ' nın golünü attı .

61 . dakikada Michel Bastos ceza sahası dışından sol çaprazdan çok sert vurdu , Kuzey Kore kalecisi gole izin vermedi .

72 . dakikada Brezilya farkı ikiye çıkardı . Robinho ' nun nefis ara pasına hareketlenen Elano ceza sahası içinde net bir vuruşla takımının ikinci golünü attı , ardından yerini Dani Alves ' e bıraktı .

89 . dakikada geriden uzun topla çıkan Kuzey Kore ' de Yun-Nam Ji hızla ceza alanına girdi ve düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı . Aynı futbolcunun son dakikadaki sert şutunda top üstten auta gitti .

Brezilya : Julio Cesar , Maicon , Lucio , Juan , Michel Bastos , Felipe Melo ( 84 Ramires ) , Elano ( 73 Dani Alves ) , Silva , Kaka ( 78 Nilmar ) , Luis Fabiano , Robinho
Kuzey Kore : Myong-Guk Ri , Jong-Hyok Cha , Jun-Il Ri , Kwang-Chon Ri , Chol-Jin Pak , Nam-C Pak , Yun-Nam Ji , In-Guk Mun ( 80 K-I Kim ) , Yong-Hak Ahn , Tae-Se Jong , Yong-Jo Hong

Goller : 55 Maicon , 72 Elano , 89

Sarı kart : Ramires

Hakem : Viktor Kassai ( Macaristan )

Stat : Ellis Park


CNN Türk