Brezilya: 2 - Kuzey Kore: 1

Dünya Kupası G Grubu'ndaki ilk maçında Kuzey Kore ile karşılaşan Brezilya, beklenen futbolundan uzak bir görüntü çizse de 2-1'lik galibiyetle turnuvaya başladı. Sambacıların goll...

 

Dünya Kupası G Grubu ' ndaki ilk maçında Kuzey Kore ile karşılaşan Brezilya , beklenen futbolundan uzak bir görüntü çizse de 2-1 ' lik galibiyetle turnuvaya başladı . Sambacıların gollerinden biri Galatasaraylı Elano ' nun ayağından geldi .

Kupanın en güçsüz ekiplerinden biri olarak gösterilen Kuzey Kore karşısında çok etkili oynaması beklenen Brezilya , ilk 45 dakikada önemli bir pozisyon yakalayamazken , rakibinin orta saha ile hücum hattının kopuk oynaması nedeniyle kalesinde de önemli bir tehlike yaşamadı . Özellikle Kaka ' nın düşük performans ortaya koyması Güney Amerika ekibinin gol pozisyonu yakalamasını da engelledi .
İkinci yarıya biraz daha etkili başlayan Brezilya , 55 . dakikada muhteşem bir golle öne geçti . Elano ' nun pasında hareketlenen Maicon , 0 ' a yakın bir noktadan yaptığı orta şut karışımı bir vuruşla takımını öne geçirdi . Golde Kore kalecisi Guk da öne çıkarak önemli bir hata yaptı .
73 . dakikada ise Sambacıların ikinci golü geldi . Robinho ' nun muhteşem ara pasında Elano , çok temiz bir vuruş yaptı ve takımını rahatlatan isim oldu . Bu golün ardından Galatasaraylı futbolcu yerini Dani Alves ' e bıraktı .
88 . dakikada ise Kuzey Kore ' nin golü geldi . Brezilya defansının bir anlık duraklamasından faydalanan Yun Nam farkı bire indirdi ve mücadele 2-1 sona erdi .
Brezilya , önümüzdeki maçlar için umut vermese de ilk karşılaşmasını 2-1 kazanıp kupaya üç puanla başladı .
Bilindiği gibi grupta gündüz oynanan maçta Fildişi Sahili ile Portekiz 0 - 0 berabere kalmıştı .
( CİHAN )

Stat : Ellis Park
Hakemler : Viktor Kassai ( Macaristan ) , Gabor Eros ( Macaristan ) , Tibor Vamos ( Macaristan )
Brezilya : Julio Cesar , Maicon , Lucio , Juan , Bastos , Elano ( Dk . 72 Daniel Alves ) , Gilberto Silva , Felipe Melo ( Dk . 85 Ramires ) , Kaka ( Dk . 79 Nilmar ) , Robinho , Luis Fabiano
Kuzey Kore : Ri Myong-guk , Cha Jong-hyok , Ri Kwang-chon , Pak Chol-jin , Ji Yun-nam , Ri Jun-il , Pak Nam-chol , An Young-hak , Mun In-guk ( Dk . 81 Kum-Il Kim ) , Jong Tae-se , Hong Yong-jo
Goller : Dk . 55 Maicon , Dk . 73 Elano ( Brezilya ) , Dk . 88 Ji Yun-nam ( Kuzey Kore )
Sarı kart : Dk . 89 Ramires ( Brezilya )










Zaman