Beşiktaş'ta Schuster imzayı attı

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Bernhard Schuster Siyah-beyazlı kulüple iki yıllık resmi sözleşme imzaladı. Beşiktaş'ın Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen ...

 

Beşiktaş ' ın yeni teknik direktörü Bernhard Schuster Siyah-beyazlı kulüple iki yıllık resmi sözleşme imzaladı .

Beşiktaş ' ın Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri ' nde düzenlenen imza törenine Beşiktaş Kulubü Başkanı Yıldırım Demirören , yöneticiler ve Alman Teknik Adam katıldı .
İmza töreninde konuşan Başkan Yıldırım Demirören , yapmış olduğu kinayeli bir konuşma ile gazetecilere göndermede bulundu . Schuster ' in karekteri ve alt yapıya verdiği önemden dolayı tercih ettiklerini belirten Demirören , " Öncelikle tekrar Mustafa Denizli ' ye teşekkür etmek istiyorum . Yeni hocamızın işi kolay değil . Başarılı bir hocanın arkasından göreve geliyor . Bir hafta içerisinde dünyanın önde gelen hocalarıyla görüşüp şartları , karakteri ve altyapıya verdiği önemden dolayı Schuster ile anlaştık . Beşiktaş ' ımızın büyüklüğünü Beşiktaş ' ımızın tarihi gösteriyor . Beşiktaş ' ımızın büyüklüğünü plazalar gösteriyor . Taraftarımızın takımımızı ve hocamızı desteklemelerini rica ediyoruz . " dedi .
Başkan Demirören , daha sonra gerek Mustafa Denizli ' nin hastalığı sırasında medyada çıkan haberlerden dolayı gerekse de Schuster ' in transferinde yapılan haberlerle ilgili oldukça kinayeli açıklamalar yaparak şunları söyledi :
" Bundan 1 ay evvel sayın Mustafa Denizli ' den rica ettim . " Hoca çık yalan söyle " dedim . Çünkü sen Türkiye ' de yaşamayacaksın . Türk futbolunun içinde değilsin . Bir daha burada olmayacaksın . ' Çık ben hastayım ' de " dedim! Sonra Sayın Mete Düren ' e " Kariyerin etkilenmezse sen de çık yalan söyle , ' hocamız hasta ' diye " dedim . " Kariyer önemli değil " dedi! O da yalan söyledi . Türkiye ' nin en büyük hastane grubuna " Hocamızın tomografisini çekeceğiz lütfen boyayın . Damarında kanama gözüksün " dedik! Onlar da boyamayı kabul ettiler . Bu haberleri yakalayan basını ve muhabirleri de cidden tebrik ediyorum! Çok büyük haber yakaladılar! Çünkü bunların hepsi gerçekti! Biz 4-5 kişiye dedik ki doğru olanı söyleme! Döndük , çok değerli Sayın Schuster ' e " Ya burada doğrular sevilmiyor . Sen de çık ' Biz 1 ay önce konuştuk ' de " dedik! O da çıktı onu söyledi . Tekrar ona da teşekkür ediyorum! Hocamız Beşiktaş ' ımıza hayırlı olsun . "
SCHUSTER : BURAYA BAŞARILI OLMAK İÇİN GELDİM
Beşiktaş ile resmi sözleşme imzalayan Bernhard Schuster , siyah - beyazlı kulübe kazanmak ve başarılı olmak için geldiğini söyledi . Alman çalıştırıcı , " Büyük camialar her zaman kazanmak için oynarlar . Her zaman buna hazır olarak oynayacağız . Beşiktaş her maçını kazanmak için oynayacaktır . Buraya ben kazanmak ve başarılı olmak için geldim . Kazanamazsam ne yaparım diye bir düşünce aklımın ucundan dahi geçmedi . " dedi .
Nevzat Demir Tesisleri ' nde yapılan imza töreni sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulanan Alman teknik adam , İstanbul ' da olduğu için mutlu olduğunu belirterek , " Burada olmaktan dolayı çok mutuyum . Hatta o kadar heyecanlıyımki akşam çıkıp hemen ilk antrenmanı yapmak istiyorum , fakat bu şu anda mümkün değil . Biraz beklemek zorundayız . Sevincimi ve mutluluğumu ifade etmek istiyorum . " diye konuştu .
İspanya ' da çalışırken Frank Rijkaard ile rakip olduğunun hatırlatılması ve şimdi yine Türkiye ' de rakip olacaklarının belirtilmesi üzerine Schuster , şunları söyledi ;
" Rijkaard gibi bir futbol centilmeni ile birlikte mücadele etmekten dolayı sevinçliyim . İspanya Ligi ' nde yaptığım başarıyı burada tekrarlamak istiyorum . "
Türkiye ' ye son yıllarda başarılı çalıştırıcıların geldiğini hatırlatan Alman Teknik Adam , sözlerini şöyle sürdürdü :
" Türkiye ' ye geçmişte birçok başarılı hoca geldi . Şu anda A Milli Takım ' ın başında Hiddink var . Aragones geldi Fenerbahçe ' yi çalıştırdı . O zamanlardan beri Türk futbolunu yakından izleme fırsatı buldum . Başarılı hocaların gelmesi Türkiye futbolunun geliştiğini gösteriyor . Türk futbolunun uluslararası düzeye geldiğini gösteriyor . "
Gelecek yıl Beşiktaş ' ta nasıl bir kadro oluşturacağının sorulması üzerine Schuster , " Benim nasıl bir hoca olduğumu herkes biliyor . Oyun karekterimi hocalığıma yansıtmak istiyorum . Rakibe baskı kuran agresif futbol oynayan mücadeleyi rakip sahaya yıkan bir takım kurmak istiyorum . Burada taraftarı da düşünüyorum . Nasıl oyuncular oynadıkları futboldan keyif alacaksa taraftarların da eve neşeyle dönmesini istiyorum . Herkesin izlenen oyundan keyif almasını istiyorum . " diye konuştu .
DAUM İLE BİR GÖRÜŞMEMİZ OLMADI
Türkiye ' ye gelmeden önce vatandaşı Christoph Daum ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Schuster , " Daum ile bir görüşmem olmadı . Türkiye ile ilgili bilgileri kendisine çok güvendiğim Türkiye ' de bir yıl çalışmış kondisyon hocasından aldım . Ona güvenim çoktur . Gerekli bilgileri elde ettiğimi düşünüyorum . " diye cevap verdi .
Özellikle Mustafa Denizli görev başındayken Schuster ' in isminin Beşiktaş ile yazılıp çizildiği için basın mensuplarının " Beşiktaş ile ilk temasınız ne zaman oldu ? " şeklindeki bir soruya tecrübeli teknik adam , " İlk defa geçen hafta temas oldu . Bana avukatım vasıtasıyla ulaşıldı . Madrid ' de başkan ile görüştük . Bir hafta sonra burdayım . Gelen teklifden dolayı çok heyacanlandım . Burada olmaktan dolayı çok mutluyum . ' ' diye cevap verdi .
Schuster takımın yeni transferi Ricardo Quaresma ile ilgili olarak sorulan bir soruya ise , " Kalitesi itibariyle başkan ve yönetim kadar ben de sevinçliyim . Özellikle zor oyuncuları severim . Ben de zor bir oyuncuydum . Böyle oyuncuların sabit bir performansa kavuşmaları için , hem benim hem de birlikte çalışacağımız ekibin küçük numaralar yapması gerekiyor olabilir . Quaresma ' nın şunu bilmesi gerekiyor , kulüp ve taraftarın onu ne kadar istediği ve sevdiğini bilmesi , bunların ona aktarılması gerekiyor . " diye cevap verdi .
İmza töreninde Alman Teknik Adam ' ın tercümelerini kulüp tercümanları yerine Basın sözcüsü Mete Düren ' in yapması ise dikkatlerden kaçmadı .
ÇOK SAYIDA BASIN MENSUBU TAKİP ETTİ
Tecrübeli teknik adamın siyah - beyazlı kulüple yaptığı sözleşme törenine birçok basın mensubu takip etti .
Bazı tv kanalları ve ajanslar imza törenini canlı yayınlarken yurt dışından gelen yabancı basın mensupları da sözleşme törenini takip etti . ( CİHAN )

SCHUSTER , TESİSLERİ BEĞENDİ
Beşiktaş Kulübü ' nün bugün sözleşme imzaladığı Alman teknik direktör Bernd Schuster , bir yandan yeni takımını tanımak için çalışmalarını sürdürüyor .
Sabah BJK İnönü Stadı ' nı gezen Alman çalıştırıcı , resmi sözleşmeyi imzalamadan önce BJK Nevzat Demir Tesisleri ' nde incelemelerde bulundu .
Yardımcıları Carlos Cascallana ve Manolo Ruiz ile birlikte tesisleri gezen Schuster ' in tesislere hayran kaldığı açıklandı .
Futbol komitesi başkanı Serdal Adalı , basın sözcüsü Mete Düren , yardımcı antrenör Tayfur Havutçu ile birlikte tesislerdeki sahaları , kondisyon merkezini , yatak odalarını ve toplantı salonunu gezen siyah-beyazlıların yeni teknik direktörünün ' ' Avrupa ' da böyle tesisler çok az kulüpte var . Ev tutmayıp , burada kalmayı bile düşünebilirim ' ' ifadelerini kullandığı bildirildi .
Bu arada Schuster ve yardımcılarının antrenman malzemelerini de detaylıca incelediği kaydedildi .

Zaman