BDP'li Geylani: Başbakan, partimizi hedef aldı

BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Başbakan'ın BDP'ye yönelik sözlerine tepki gösterdi. Geylani, Başbakan'ın partilerini hedef haline getirdiğini

  BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani , Başbakan ' ın BDP ' ye yönelik sözlerine tepki gösterdi . Geylani , Başbakan ' ın partilerini hedef haline getirdiğini iddia etti .

TBMM ' de konuşan Geylani , son dönemlerde BDP yöneticilerine ve belediye başkanlarına yönelik başlatılan operasyonların son halkasının Hakkari ' de 11 kişinin haksız olarak tutuklanması olduğunu öne sürdü . Geylani , bunlarla yetinmeyen hükümetin , artık Anayasa Mahkemesi yerine hükümetlerin talimatlarıyla DGM ' leri aratmayan özel yetkili mahkemeler kanalıyla partilerinin fiilen kapatılmak istendiğini iddia etti .

Bu konuda , özellikle polisin tutumuna tepki gösteren Geylani , " Sadece Hakkari ' de , neredeyse her gün bir yurttaş polisin sert orantısız müdahalesinin hedefi haline gelmektedir . Hakkari ' de yaşananlar , Filistin ' de yaşananlardan daha vahimdir . Ne yazık ki Başbakan , kendi ülkesinde yaşanan trajedileri görmezden gelmekte , hatta bu saldırıların talimatını mesajlarıyla kendisi vermektedir . Öte yandan , Sayın Başbakan , Orta Doğu kahramanlığına soyunmakta , İsrail ' e karşı sahte kabadayılık taslamaktadır . Sayın Başbakan , dün grup toplantısında bir kez daha partimizi hedef göstermiştir . " ifadelerini kullandı .