BBC Top Gear Auto Show Sofya'da açıldı

''BBC Top Gear Auto Show'' adlı oto fuarı, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da açıldı.

BBC Top Gear Auto Show Sofya'da açıldı
  Universiada salonundaki fuarda 100 ; ü ; aşkın otomobil ve 35 motosiklet arasında en fazla ilgiyi , 5 milyon levadan ( 2 , 5 milyon avro ) satışa ç ; ıkarılan Rolls Royce ' un ' Phantome ' modeli gö ; rdü ; .

Her tü ; rlü ; teknik donanıma sahip bulunan 6 metre uzunluğundaki ' Phantome ' Rolls Royce tarafından sadece 10 adet ü ; retildi . ' V12 ' tipi , 6 . 75 litrelik , 453 beygir motoru bulunan ' Phantome ' 100 kilometre hıza 5 , 9 saniyede ulaşıyor .

Fuarın diğer gö ; zdesi , son detayına kadar el yapımı olan 343 beygir gü ; cü ; ne sahip 3 . 6 litrelik motorlu ' Wiesmann MF3 ' oldu .

Fuara ilk kez katılan Ferrari , F430 Spider , 599 GTB Fiorano modellerini tanıttı . Dikkati ç ; eken diğer markaların arasında , Porche ' un 997 GT2 ( 530 beygir ) ve 997 Turbo TechАrt Aero II ( 500 beygir ) yer aldı .

Motosikletler arasında ise el yapımı ve tek olan Tunning Bike 2 ile 2008 yapımı Harley-Davidson Dyna White Glyde modelleri dikkati ç ; ekti .

Ekonomik kriz yü ; zü ; nden alıcıdan ç ; ok izleyicilerin gezdiği fuarın aç ; ılış gü ; nü ; nde sadece tek bir satış yapılabildi . Yetkililer , ismi aç ; ıklanmayan bir mü ; şterinin nakit parayla bir Jaguar XF satın aldığını aç ; ıkladı .

Fuar 19 Haziran ' a kadar aç ; ık kalacak .

AA