Baskil katliamı duruşmasına devam edildi

Elazığ'ın Baskil ilçesi Karaali köyünde kayısı bahçesinde çalışan köylülere pompalı tüfekle ateş açarak, 6 kişinin ölümüne, 7 kişinin de yaralanmasına

  Elazığ ' ın Baskil ilçesi Karaali köyünde kayısı bahçesinde çalışan köylülere pompalı tüfekle ateş açarak , 6 kişinin ölümüne , 7 kişinin de yaralanmasına sebep olan baba ve iki oğlunun duruşmasına devam edildi .

Elazığ 2 , Ağır Ceza Mahkemesi ' nde görülen duruşmaya , tutuklu bulunan baba Haşim Y . ( 54 ) ile Metin Y . ( 31 ) İstanbul Adli Tıp Kurumu ' nda akıl sağlıklarının yerinde olup olmadığı yönündeki tespit çalışmaları nedeniyle katılamadılar . Naim Y . ( 17 ) ise katıldı .

Duruşma , olayın jandarmaya ihbar edilme ve jandarmanın olay yerine ulaştığı saatin belirlendiği evrak ile tutuklu bulunan sanıkların akıl sağlıklarının yerinde olup olmadığına dair evrakın hazır edilmesi için 29 Eylül ' e ertelendi .

Mahkeme , sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verdi . Zanlılardan Haşim Y . ile oğulları Metin Y . ve Naim Y . , geçtiğimiz yıl Elazığ ' ın Baskil ilçesine bağlı Karaali köyünde , pompalı tüfeklerle 6 kişiyi öldürmüş , 7 kişiyi de yaralamıştı .