Bafra'da 'Kadın İstihdamı' konulu panel
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Çalışma Kurulu ve Ondokuzmayıs Üniversitesi Sosyoloji Bölümü işbirliği ile Bafra Öğretmenevi Konferan
Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı , Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rızvan Aksoy ' un da hazır bulunduğu panele Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Samsun İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı , OMÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yasemin Yüce Tar ve Proje Uzmanı Mehmet Huntürk konuşmacı olarak katıldı .
Bafra TSO Kadın Girişimciler Çalışma Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Muratoğlu Kınık , kurulun ilçede 2008 yılında çalışmalarına başladığını belirterek , düzenledikleri ve düzenleyecekleri programlarla önemli mesafeler alacaklarına inandıklarını söyledi .
TOBB Samsun İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı da konuşmasında ticaret ve sanayi odaları bünyesinde kurulan girişimciler kurullarının amacının iş hayatında kadın girişimci sayısını artırmak , girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek ve kariyer geliştirme fırsatları yaratmak olduğunu belirterek düzenlenen değişik programlarla sağlıklı bir yol almak ve hedeflere ulaşmak istediklerini söyledi . Kıyıcı , dünyanın birçok ülkesinde yaptıkları araştırmalarda kadın istihdamı ile ilgili sorunların aynı olduğunun altını çizerek Samsun ' un ilçelerinde yapacakları panellerle ilk hedeflerinin eğitim ve ilçe kadın profillerini ortaya çıkarmak olduğunu dile getirdi .
OMÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yasemin Yüce Tar , kadınların işgücüne katılım ve istihdam oranlarının Türkiye ' nin istihdam alanındaki en önemli sorunlarından birisi olduğuna dikkatleri çekerek , " AB ülkeleri ile karşılaştırıldığında , Türkiye ' deki kadın istihdam oranları son derece düşüktür . Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefleyen Lizbon Stratejisi ' nde belirlendiği üzere AB üye ülkeleri 2010 yılına kadar kadınların istihdam oranını yüzde 60 ' lara çıkarmayı hedeflerken , Türkiye ' de bu oran 2008 Aralık ayı itibariyle yüzde 23 . 1 seviyesindedir ki bu aynı zamanda her dört kadından sadece birinin istihdam edildiği anlamına gelmektedir . Lizbon Stratejisi hedefinin çok gerisinde kalan bu rakam , Türkiye ' de kadın istihdamı konusunun istihdam politikalarının merkezinde yer alması gerektiğini göstermektedir . " dedi .